İşletme Mezunları İçin Kariyer Rehberi İşletme bölümleri, özellikle ekonomik kalkınmanın niteliksel ve mali açıdan güvenli bir yaşam için anahtar olduğu bir dünyada, bugün toplumun ayrılmaz bir parçasıdır. İşletme eğitiminizi zaten tamamladıysanız veya gelecekte tamamlamayı planlıyorsanız, okul sırasında öğrendiğiniz aktarılabilir becerilerden başlayıp çeşitli alanlara kadar işletme okuluna gitmenin çok sayıda avantajı olduğunu bilmek önemlidir. mezun olduktan sonra kariyer fırsatları. Analiz, planlama ve finans konusundaki yetkinlikleriniz, kariyer yolunuz ne olursa olsun size yardımcı olacaktır.
İş piyasasına girmek ilk başta zor gibi görünebilir, ancak eğitiminizi tamamladıktan sonra kendinizi tam zamanlı bir işte çalışırken bulduğunuzda, bunun tatmin edici olmaktan başka bir şey olmadığını göreceksiniz. Bir işletme mezunu olarak, iş piyasasını tanımak için birçok fırsatınız var, eğitiminiz sırasında bile işletme öğrencileri için birçok staj imkanı var. Bu, deneyim kazanmanıza, öğrendiğiniz her şeyi uygulamaya koymanıza ve işgücü piyasasının nasıl çalıştığını öğrenmenize olanak sağlayacaktır.
150 Ücretsiz İşletme Ekonomi Eğitimi
İşletme Mezunları İçin Kariyer Rehberi
Mezun olduktan sonra, olasılıkların sonsuz olduğunu düşünebilir ve muhtemelen nereden başlayacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Başlamanız gereken bir şey varsa, o da özgeçmişiniz/özgeçmişinizdir. Özgeçmişinizi/CV’nizi başvurduğunuz işlere göre uyarlamalı, uygun olduğunda bir ön yazı hazırlamalı ve referanslarınızla yeniden bağlantı kurmalısınız. Çevrimiçi portallardan, şirket web sitelerinin kariyer bölümlerinden ve hatta üniversite ilan panolarından başlayarak iş arayabileceğiniz çok sayıda yer vardır.
Özellikle aynı anda birden fazla iş pozisyonuna başvururken, muhtemelen durum böyledir, düzenli kalmayı unutmayın. Başvurunuzu gönderirken ve özgeçmişinizi/önyazınızı hazırlarken son başvuru tarihlerini kaçırmadığınızdan, telefon numaralarını kaybetmediğinizden veya her bir gereksinimi dikkatlice okuduğunuzdan emin olun. Bazı şirketler işe alım ajansları aracılığıyla işe alır, bu nedenle duyuruda belirtildiği gibi başvurduğunuz pozisyonu belirttiğinizden emin olun.
Hazırlanırsanız, görüşme süreci oldukça basittir. Size bir görüşme teklif edilirse, hazırlıklı ve zamanında gittiğinizden emin olun (çok erken ve özellikle çok geç değil). Şirket, başvurduğunuz pozisyon hakkında okuyun, yetkinlikleriniz, deneyimleriniz, hayattaki hedefleriniz hakkında konuşmaya hazırlanın – tüm bunlar (ve sadece değil) görüşme sırasında sorulabilecek bilgilerdir.
İşletme Mezunları İçin En İyi Meslekler
İşletme ana dalları, gittikleri her yerde ve çeşitli sektörlerde iş bulabilirler. Mezun olduktan hemen sonra gelecek umut verici görünmese de, istatistikler, örneğin Birleşik Krallık’ta mezunların büyük ölçüde tatmin edici gelirler elde ettiğini, Almanya’daki mezunların ise Avrupa’da ikinci en yüksek istihdam oranına sahip olduğunu gösteriyor. Bir işletme derecesi uzmanı olarak, mesleğinizin ve yeteneklerinizin çok çeşitli sektörlerde faydalı olacağından emin olabilirsiniz. Aşağıdaki bölümlerde, işletme ana dalları için temel mesleklerden sadece birkaçı bulunmaktadır, ancak iş niteliklerinin sonsuz istihdam fırsatları sunduğunu unutmayın.
İşte işletme derecesi mezunları için en iyi işlerden bazıları:
Muhasebeci. Bir muhasebeci genellikle belirli bir işletmenin ayrılmaz bir parçasıdır çünkü finansal kayıtları saklayarak ve yorumlayarak takip ederler. Muhasebeciler, işletmeler ve kuruluşlarla veya bireylerle çalışarak finansla ilgili çok sayıda görevle ilgilenirler.
Finansal Analist. Bir finansal analist olarak kendinizi bankalarda, sigorta şirketlerinde veya diğerlerinin yanı sıra emeklilik fonlarında çalışırken bulacaksınız. İşletmelere veya bireylere yatırım kararları konusunda tavsiyelerde bulunmanız gerekecek.
Reklam Yöneticileri. Bu rolü üstlenirseniz, ister çevrimiçi, ister basılı, ister sosyal medya aracılığıyla daha fazla müşteri çekmek için ilgi çekici ve düşünceli kampanyalar oluşturmaktan sorumlu olacaksınız.
Tedarik Zinciri Analisti. Bu rolde çalışan kişiler, ürünlerin ve malların görselleştirilmesini denetleyecektir. Her şeyin doğru dağıtıldığından emin olmak için dağıtım merkezleriyle doğrudan iletişim kurarken güçlü problem çözme ve ayrıntı odaklı beceriler gösterirler.
İktisatçı. Ekonomistler, mal ve hizmetlerin dağıtımını ve üretimini incelemekten, verileri analiz etmekten ve ekonomide yaklaşan veya yaklaşmakta olan sorunları öngörmek için verileri kullanarak ekonomik sorunları değerlendirmekten sorumludur.
Yöneylem Araştırması Analisti. Kendinizi bu pozisyonu doldururken bulursanız, sorunları teşhis etmek ve görevlerin tamamlanmasını daha basit bir süreç haline getirmek için verimli ve pratik stratejik uygulamalar üretmekten sorumlu olacaksınız.
Baş yönetici. İster yerel bir şirket ister büyük bir şirket olsun, hemen hemen tüm şirketler, şirkette bütünsel kararlar almakla görevli bir CEO’ya ihtiyaç duyar. CEO’lar, şirketin genel işleyişinden ve organizasyonundan ve refahından sorumludur.
Yöneticilik, işletme mezunları için ilk akla gelen meslek… Evet işletme bölümü mezunlarının yaptıkları işlerden biri yöneticiliktir. Tabii ki mezun olur olmaz hemen bir şirkete yönetici olarak girmeniz pek beklenmese de kolaylıkla yükselip kısa zamanda yönetici pozisyonuna gelmeniz mümkündür.
İşletme mezunları bir şirketin hemen her departmanında, çeşitli görevlerinde çalışabilirler: Satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, pazarlama, yönetim, muhasebe, reklam, Ar-Ge…
Kendilerini geliştirdikleri ya da geliştirmek istedikleri sektöre göre de alanlarını seçebilirler. Örneğin bankacılık, kozmetik, turizm, denetim, telekomünikasyon, vs.
Tüm bunların dışında ise çeşitli sınavlara girerek mali müşavir, idari yargı hakimliği, denetmen olabilirler.