BlogYurtdışı Eğitim

Salto Youth Programları Eğitim Başvuru Formu Doldurma İşlemleri

Salto Youth programı, Avrupa Birliği programları çerçevesinde uygulanan Erasmus+ faaliyetlerini destekleme, uluslararası ortaklıklar kurma ve tematik alanlarda toplantı ve eğitim kurslarının düzenlendiği bir sistemdir. Sistemde ayrıca bir çok gençlik projeleri araçlarına ve ortak bulma sistemine ulaşabilirsiniz.

Sitemizde de sıklıkla duyurduğumuz eğitim kurslarına nasıl başvurabilirsiniz, neler yapmanız gerekmekte, sorulan sorulara nasıl cevaplar sizi ön plana çıkarır? ile ilgili bir yazı yazmak istedik. Bu konuda bize gelen sorular genellikle duyuruya başvurma işlemleri ve size sorulan sorular üzerine olmakta.

Öncelikle Salto Youth sitesinde yayınlanan eğitim kursu duyurusunu dikkatle okumalısınız. Katılımcı ülkeler, başvuru şartları, uygun başvuru sahipleri kısmına uygunluğunuzu kontrol ettikten sonra sağda yer alan ” Apply Now ” seçeneğinden başvurunuzu yapmak için ilk adımı atabilirsiniz. Eğer daha önce sisteme üyeliğiniz yok ise sizden kısa bir bilgilendirme isteyerek kullanıcı adı ve şifre belirlemeniz istenecek. Aşağıda bulunan fotoğraf örnek bir ilan. Dikdörtgen ile belirtilen yer başvuru yapmak için giriş yapacağınız bölüm. Ok işareti ile gösterilen bölüm eğitim kursunun hangi tarihlerde ve hangi ülkede yapılacağı bilgisi. Daire içine alınan bölüm ise programın hangi ülkelerden başvuru kabul ettiği ile ilgili bilgilendirme bölümü. Genellikle apply now seçeneğine tıkladığınızda bir uyarı vererek, programın uygunluğunu ve maliyet karşılamasını Ulusal Ajansınızdan kontrol etmeniz ile ilgili bir mesaj kutusu çıkmaktadır. Bu durumda programın uygunluğunu Ulusal Ajans duyuru sisteminden kontrol etmeniz gerekmektedir.

Başvuru seçeneğine tıkladıktan sonra karşımıza bir çok soru gelmektedir. Sırayla bunlara bakalım;

– Your date of birth: Doğum Tarihiniz

– Describe shortly the main activities of your organisation (optional): Bu bölüm isteğe bağlı (opsiyonel) bir bölümdür. Kısa süreli Salto Youth eğitimlerinde Avrupa Gönüllü Hizmetinde olduğu gibi bir gönderici kuruluş şartı yoktur. Ancak bir organizasyon belirterek, kuruluşun temel akvitelerini yazmanız yararlı olacaktır. Öğretmenler için okulları, gençlik liderleri ve çalışanları için dernekleri-vakıfları uygun organizasyonlardır.

– Describe shortly your role / position in the organisation (optional): Bu bölüm isteğe bağlı (opsiyonel) bir bölümdür. Belirttiğiniz kurumdaki rolünüz nedir? Üye veya yönetim kurulunda iseniz lütfen burda ayrıntılı olarak belirtin. Ayrıca kurumda geçmişiniz ile ilgili kısa bir bilgi vermeniz yararlı olacaktır.

– Has your organisation taken part in international activities? : Bu bölümde; belirttiğiniz kurum herhangi bir uluslararası aktivitede bulundu mu? sorusunu sormaktadır. Bu soruyu evet/ hayır olarak cevaplayabilirsiniz. Evet demeniz halinde bir altta ” If yes, what kind? (optional) ” bölümünü ne tarz uluslararası aktivitelerde bulunduğunu yazacaksınız. Eğer kurumunuz herhangi bir uluslararası bir aktivitede bulunmamışsa ” If not, why not? (optional) ” sorusuna geçerek kurumunuzun neden herhangi bir uluslararası aktivitede bulunmadığı ile ilgili bölümü dolduracaksınız.

– Experience: What kind of youth activities do you do and how long?: Bu bölümde deneyimleriniz ile ilgili bilgi vereceksiniz. Ne tarz gençlik aktivitelerinde bulundunuz ve ne zamandır bu faaliyetlerin içerisindesiniz ayrıntılı olarak açıklamanız yararlı olacaktır. Bu bölümde kısa olarak geçmişte katıldığınız gençlik faaliyeti ve projeleri belirtmeniz önemlidir.

– Experience: Have you ever been part of an international activity? Was it related to the YOUTH / Youth in Action Programme?: Bu bölümde daha önce herhangi bir uluslararası aktivitede bulundunuz mu ve bu aktivite gençlik programları ile bağlantılı mıydı? sorusuna cevap vereceksiniz.

– Motivation: Why do you want to attend this training course?: Bu soruda neden bu eğitim kursuna başvurmak istediğiniz ve motivasyonunuzu anlatacaksınız. Bu noktada eğitim kursu ilanında yer alan tema ve hedeflere atıf yapmanız önemlidir. Örnek vermek gerekirse doğa temalı bir eğitim eğitim kursu için, çevre politikaları ve doğa ile ilgili motivasyonunuzu anlatarak özelliklerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Non formal learning (Yaygın eğitim yoluyla öğrenme) temalı bir eğitim kursu için öğretmen veya eğitimci iseniz bu kimliklerinize vurgu yapabilirsiniz.

– Motivation: Why does your organisation want you to attend?: Kuruluşunuz neden bu kursa katılmanızı istemektedir? bu bölümde kuruluşunuzun vizyonu ve misyonuna atıfta bulunarak eğitimin kurumunuza katkılarından bahsedebilir ve kurum içindeki rolünüze vurgu yapabilirsiniz.

 Your English skills are?: İngilizce seviyeniz ne düzeyde belirtmeniz gerekmektedir.

Specify any food requirements that you have (vegetarian, vegan, halal, kasher, etc.). Otherwise leave blank. (optional): Yemek seçiminiz ile ilgili doldurmanız gereken bölümde, vejetaryan olduğunuzu belirtebilir, helal gıda seçeneğini yazabilirsiniz. Ayrıca her hangi bir yiyecek ile ilgili alerji bir sorununuz var ise mutlaka belirtiniz.

Specify any special needs (mobility, medical condition, etc.). Otherwise leave blank. (optional): Eğer sağlığınız ile ilgili ciddi bir durum varsa veya engelli iseniz bu bölümde belirterek kişisel zorunlu ihtiyaçlarınızı sıralayın.

Comments: Sorular dışında ayrıca belirtmek istediğiniz bir konu varsa bu bölümde belirtebilirsiniz. Ayrıca kısa bir sonuç bölümü yazmanız yararlı olacaktır.

Submit Your Application: Bu butona tıklayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Onaylamadığınız sürece başvuru yapmış sayılmayacaksınız.

Son olarak; programlarda ve eğitimlerde Sivil Toplum Kuruluşları, Dernek ve Vakıflarda çalışmanız sizi bir adım ön plana çıkaracaktır. En kısa zamanda sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak çalışmaya başlayarak hem gönüllülük faaliyetlerinde bulunarak kişisel gelişiminize önemli katkıda bulunabilir hem de yurtdışı fırsatlarında özelliklerinizi çeşitlendirebilirsiniz.

Gökhan Turgut Ünal

Avrupa Birliği Proje Uzmanı


İlgili Makaleler


64 Yorum

  1. Merhabalar kızım adına soruyorum.Yas ile ilgili bisey bulamadm yazida.16 yasinda uygun mudur.TEV inanç lisesinde okuyor.Ingilizce seviyesi C1 .Bu konuda bilgi verebiliseniz sevinirim

  2. Merhabalar, ben üniversite öğrencisiyim fakst bagli oldugun bir kurum veya topluluk olmasi sart mi basvurularda? Mesela ogrenci kulupleri veya AIESEV gibi olusumlar yeterli mi? Veya boyle ortakliklar kuran bir organizasyonda gorev aliyoe olmam mi gerekli?

    1. Bir kurumu temsil ederek bireysel olarak katılabilirsiniz. Öğrenci kulüpleri ve AIESEC olur.

  3. Merhaba ben KAFAM COK KARIŞIK . Size bir e mail gönderdim umarım yanıtlarsiniz kısa zamanda , dört gözle bekliyorum. Pdr ikinci sınıf öğrencisiyim dusuk maliyetle yurt dışına çıkmak oralari gormek icin uğraşıyorum.Çünkü yüksek lisansimi yurt dışında yapmayı istediğim için dil öğrenmeye gayret ettim ama gitmeden evvel (kısmet olursa tabi ) bir kaç yeri gezip gorup ona gore adım atmak istiyorum.Uygun projeleri nasıl bulabilirim.KOLAY GELSİN HEPİNİZE

  4. MERHABA
    İTALYADA ERASMUS+EĞİTİM KURSUNA BAŞVURDUM FAKAT AÇIKLAMALARDAKİ GİBİ BİR FORM DOLDURMADIM.SORULAR DAHA ÇOK EĞİTİMİN İÇERİĞİYLE İLGİLİYDİ KİŞİSEL OLARAK BİR SORU YOKTU.ACABA YANLIŞ BAŞVURUDA MI BULUNDUM?

  5. Erasmus Excahnge faaliyetinden faydalanırken bu programlara başvurmamız mümkün müdür?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu