BlogÜniversite HayatıYurtdışı Eğitim

En İyi Yurtdışı Gönüllülük Programları 2023

2022&2023 tarihleri arasında yurtdışı gönüllülük programlarında gönüllü olarak çalışmak istiyorsunuz ve bunun için bir fırsat arıyorsanız doğru yerdesiniz.

IHVQ gönüllüleri belirli kriterler içerisinde gönüllülük projelerini puanladılar. Bu kriterler; güvenilir konaklama ve yemekler, etik ve sorumlu gönüllü çalışma, programın desteği ve ücretleri kapsıyor. Bu puanlamaya göre en iyi 17 gönüllülük projesi sizlerle.

Yurt Dışında En İyi 5 İş 2023

En İyi Yurtdışı Gönüllülük Programları 2023

Afrika En İyi Yurtdışı Gönüllülük Programları

Victoria Şelalerinde Gönüllü Olun!

🌺 Program Desteği:9      🌺 Gönüllülük Görevleri:9.6    🌺 Ulaşım:9.6

🌺 Yemekler:9.3                🌺 Etki: 9.1

Bu sadece Afrika’da hayvanlarla gönüllü olmak için en iyi fırsatlardan biri değil aynı zamanda  Victoria Şelaleleri’ nde vahşi yaşamı koruma gönüllü programlarından biridir. Gönüllüler, büyülü Victoria Şelaleleri yakınındaki özel bir oyun rezervinde yer almaktadır- yaşam boyu bir kez yurtdışında hayvanlarla gönüllü olmak için iyi bir deneyim! Gönüllü çalışma, koruma yönetimi faaliyetlerinde uygulamalı deneyim kazanmak ve devam eden araştırmalara yardımcı olmak için eşsiz bir fırsata odaklanmıştır. Arka bahçenizin zebra dolu bir savana üzerinde nefes kesen manzaralara sahip olduğu bir ortamda yurtdışında gönüllü olduğunuzu hayal edin – işte Victoria Şelalesi tam da budur!

İş fiziksel olarak zorluyken, rezervin içinde bir gece kampı da dahil olmak üzere çabalarınız için ödüllendirileceksiniz! Yurtdışında hayvanlarla gönüllü olmak istiyorsanız ve koruma, vahşi yaşam gönüllülüğü konusunda tutkuluysanız, IVHQ’nun Victorial Falls programı, eve döndükten uzun süre sonra sizinle birlikte kalacak unutulmaz bir deneyim yaşayacaktır.

Web Site: https://www.volunteerhq.org/destinations/victoria-falls/

2.Gana’da Gönüllü Olun!

🌺 Program Desteği:  8.3         🌺Gönüllülük İşleri: 8.4             🌺Ulaşım:8.1

🌺Yemekler: 8.1                         🌺  Etki: 8.3

Gana programındaki gönüllüler, sürükleyici kültürel deneyim ve hoş karşılanan topluluk hisleri hakkında sürekli olarak övünüyorlar. Birlikte çalışacağınız yerel halk ve inanılmaz destek ekibi, Gana’ya geldiğiniz andan itibaren kendinizi evinizde hissetmenizi sağlayacaktır. Yerel ekip, IVHQ gönüllülerinin içinde çalıştıkları topluluklar arasında olumlu sonuçlar elde etmelerini sağlamak için özel destek sağlama konusunda uzun bir geçmişe sahiptir.

Gana’da bir gönüllü olarak, ev sahibi topluluğunuzla güçlü bir bağlantı duygusu geliştireceksiniz ve katkınız yerel ev sahiplerinizden büyük bir şükranla takdir edilecektir. Gana’da gönüllülerin boş zaman ve hafta sonlarından en iyi şekilde yararlanmaları için de birçok fırsat var. Yerel ekibin sunabileceği popüler ipuçları sayesinde Gana’nın en iyi saklanan sırlarını keşfedebileceksiniz.

Web Site: https://www.volunteerhq.org/destinations/ghana/

3.Güney Afrika’da Gönüllü Olun!

🌻 Program Desteği: 9        🌻 Gönüllülük İşleri: 8.9            🌻Ulaşım:8.2

🌻 Yemekler:7.3                    🌻Etki:8.5

İlk kez seyahat eden, yalnız seyahat eden veya hiç Afrika’ya gitmemiş biri iseniz, 2020 veya 2021’de Güney Afrika’da yurtdışında gönüllü olmak popüler bir seçimdir! Sörf, yürüyüş ve hatta hafta sonu safari turlarına kolay erişim ile Afrika karakterine sahiptir. Cape Town’da Table Mountain’ın çarpıcı arka planında yer alan ortam, IVHQ’nun Güney Afrika programını anlamlı bir seyahat deneyimi arayanlar için inanılmaz derecede popüler kılıyor. Sadece bu değil, Güney Afrika’daki gönüllü çalışmalar IVHQ gönüllülerinden olağanüstü incelemeler alıyor ve bu da onu Afrika’nın en iyi gönüllü programlarından biri haline getiriyor.

Surf Outreach, İngilizce ve Spor Gelişimi Öğretimi gibi gönüllü projelerle, gençlerin gelişmesine ve Cape Town’daki yetersiz kaynaklara sahip topluluklarda eğitime erişimin artırılmasına odaklanmaktadır. En popüler gönüllü yerlerinden biri olarak Cape Town’da iki yerde proje seçenekleri sunuyoruz. Hangi Güney Afrika gönüllü projesinin sizin için en iyi olduğunu öğrenin veya 2020 ve 2021 Afrika gönüllü fırsatlarımızdan daha fazlasını keşfedin.

Web Site: https://www.volunteerhq.org/regions/africa/

Asya En İyi Gönüllülük Programları

1.Hindistan’da Gönüllü Olun!

🌼  Program Desteği: 8.6             🌼      Gönüllülük İşleri: 8.1              🌼Ulaşım:7.6

🌼  Yemekler:  6.9                          🌼Etki:7.3

Hindistan nesiller boyu gezginleri büyüledi! Ziyaret etmek için gerçekten dikkate değer bir  canlı manzaraların, seslerin ve renklerin, ruhlu insanların, dinamik kültürlerin ve canlı atmosferin bir karışımı. Hindistan’da gönüllü olarak, yerel toplulukların ihtiyaçlarını karşılayan gönüllü projeleri destekleyerek yerel halkla otantik bağlantılar kuracaksınız. Hint kültürüne dalmak ve ülkenin neyle ilgili olduğuna dair gerçek bir fikir edinmek için nadir bir fırsat.

IVHQ ile Hindistan’da yurtdışında gönüllü olurken, güvenilir bir destek ağına ve Hindistan gönüllü deneyiminizi organize etme zorluğunu ortadan kaldıran 7/24 yerel bir ekibin yardımına erişebileceksiniz. Bir IVHQ gönüllüsü olarak, Güney Hindistan’da rahat bir bölge olan Kerala’da gönüllü olmayı veya Hindistan’ın hızlı başkenti Delhi’de gönüllü olmak için kaydolabilirsiniz.

Web Site: https://www.volunteerhq.org/destinations/india/

2.Vietnam’da Gönüllü Olun!

🌷  Program Desteği:8.8              🌷   Gönüllülük İşleri:8.7             🌷Ulaşım:8.2

🌷Yemekler:  8.7                            🌷 Etki:8.3

Vietnam kültürü, mutfağı ve doğal güzelliği ile bilinir. Vietnam’da bir gönüllü olarak, tüm bunların yanı sıra birçok yerel sır ve geleneksel gezgin olaylarının bir karışımını deneyimleyeceksiniz. Aynı zamanda, içine daldığınız Vietnam topluluğuna olumlu ve kalıcı bir katkıda bulunmanıza yardımcı olacak ve bu da onu Vietnam’ı deneyimlemenin en iyi yolu haline getireceksiniz.

Gönüllüler yerel topluluk tarafından çok değerlidir ve IVHQ Vietnam yerel ekibinin sıcak doğası, bu gönüllü programı Vietnam gönüllü program katılımcılarının sıkı bir favorisi haline gelmektedir. Vietnam’da İngilizce öğretmek için gönüllü olabilirsiniz veya tıp kariyerine giden yoldaysanız, bu IVHQ’nun yurtdışındaki en iyi tıbbi gönüllü programlarından biridir. Vietnam’da gönüllü olma hakkında daha fazla bilgi edinin.

Web Site: https://www.volunteerhq.org/destinations/vietnam/

3.Bali’de Gönüllü Olun!

🌱Program Desteği:  8.8        🌱Gönüllülük İşleri:8.9     🌱Ulaşım:8.2

🌱Yemekler:  7.9                     🌱Etki:8.6

Asya’daki en iyi gönüllü programlardan birini arıyorsanız, Bali’den başka bir yere bakmayın. Bali’de gönüllü olarak iki konumdan birini seçebilirsiniz: Ubud – Bali’nin kültürel merkezi veya Lovina – rahat sahil kasabası. (Bali’de nerede gönüllü olmanız gerektiğini öğrenin).

Bu gönüllü programı, sörfçüler, doğa severler veya pek çok kimsenin tercih etmediği bir yol üzerinde gönüllü bir fırsat arayan herkes için mükemmeldir. Bali programı, IVHQ’nun yurt dışındaki en iyi gönüllü programlarından biridir ve her ay 40-80 gönüllü başlar. Kaplumbağa Koruma’dan Anaokulu Desteğine kadar her şeyle birlikte altı farklı proje vardır, bu nedenle Asya’ya anlamlı gönüllü seyahatinizi özelleştirmek için çok çeşide sahiptir.

Web Site: https://www.volunteerhq.org/blog/volunteering-in-bali-ubud-vs-lovina/

 

4.Nepal’de Gönüllü Olun!

🌲Programa Desteği:8.4            🌲Gönüllülük İşleri:8.3             🌲Ulaşım:8.6

🌲Yemekler:8.3                          🌲Etki:7.8

2020 ve 2021’de Nepal’de gönüllü olun, ve deneyimlerin hepsini yaşayın! Renk, kültür, inanılmaz manzaralar ve dost canlısı insanlarla dolu bir ülke. Nepal programının önemli noktalarından biri, Katmandu, Chitwan, Chitlang ve Pokhara’da bulunan gönüllü projelerle yerleşim konumlarının ne kadar çeşitli olduğudur. IVHQ’nun 2020 ve 2021 Nepal gönüllü programı, ülke çapında gerçekten benzersiz yerlerde çok çeşitli gönüllü fırsatları arayan gönüllüler için mükemmeldir.

Nepal, yalnız seyahat eden gönüllüler için güvenli bir seçenek olarak biliniyor ve IVHQ gönüllüleri, boş zamanlarınızda keşfedilecek birçok gezi fırsatı ve yerel cazibe merkezi buldular. Asya’da kısa vadeli gönüllü fırsatları arıyorsanız özel bir haftalık program da mevcuttur.

Web Site Nepal: https://www.volunteerhq.org/destinations/nepal/

Web Site Asya: https://www.volunteerhq.org/regions/asia/

 

2022 &2023 Güney Amerika ve Orta Amerika En İyi Gönüllülük Programları

1.Kolombiya’da Gönüllü Olun!

🌳Program Desteği: 8.7                  🌳  Gönüllülük İşleri:  8.7                      🌳Ulaşım:9.0

🌳 Yemekler:9.2                              🌳Etki:8.4

Kolombiya gönüllü programı hakkında , gönüllülerin çalışmaları  inanılmaz tutkulu olmaları ve fark yaratmak için her zaman yukarıya ve öteye gitmeleri anlamına geliyor. Her bir gönüllünün beceri ve motivasyonuna uyacak çeşitli gönüllü proje seçenekleriyle, ülkeleri ve yaptıklarıyla ilgili olarak heveslendiren ve istekli olan yerel bir ekiple eşleştirildiğinizde, Kolombiya’da anlamlı bir gönüllü deneyimi yaşamanız garantidir.

Web Site: https://www.volunteerhq.org/destinations/colombia/

2.Ekvador’da Gönüllü Olun!

🌴  Program Desteği: 8.7               🌴  Gönüllülük İşleri: 8.8               🌴Ulaşım:8.4

🌴Yemekler: 8.3                              🌴Etki:8.6

Ekvador gönüllü programımızdaki gönüllüler, İngilizce Öğretimi, Sokak Çocukları İşi, Okul Desteği, Anaokulu, Yaz Projesi ve STK Desteği gibi çeşitli yurtdışı gönüllü projeler arasından seçim yapabilir. Program, Ekvador’un başkenti Quito ve onun hinterlandında bulunuyor. And Dağları’nda yer alan Quito, birçok kişi tarafından Güney Amerika’nın en güzel şehirlerinden biri olarak kabul edilir. Bu estetik güzelliğe rağmen, şehrin gelişmesine yardımcı olmak için gönüllülere büyük bir ihtiyaç var.

Geçmiş gönüllüler bize çalışmalarının ne kadar değerli olduğunu görebileceklerini söylediler. Bunun anlamı çantalarınızı paketlemenin zamanı geldiğinde, hayatınızı değiştiren ve anlamlı bir deneyim için kaydolduğunuzu bilerek yola çıkabilirsiniz!

Ekvator’da daha sınırlı bir ortamda gönüllü fırsatlar arıyorsanız, Santa Elena’daki Pasifik sahillerine dayanan gönüllü proje seçeneklerini keşfedin.

Web Site: https://www.volunteerhq.org/destinations/ecuador/

3.Peru’da Gönüllü Olun!

🌵 Program Desteği: 8.7                      🌵 Gönüllülük İşleri: 8.6                        🌵Ulaşım:9.0

🌵 Yemekler: 8.5                                   🌵Etki:8.4

Birçok gönüllü için Peru’daki gönüllü deneyimleri hayatlarının en iyi deneyimleri. 10 farklı proje seçeneği ile Amazon Ormanları’nın Korunması veya Tıbbi Gönüllü Projesi gibi gönüllü çalışmalarını seçebilirsiniz.

Peru’nun başkenti Lima’da veya Machu Picchu – Cusco’ya girişte gönüllü olmayı tercih edebilirsiniz. Lima gönüllü programları, IVHQ’nun en uygun fiyatlı program ücretleri ile- 1 hafta boyunca 180 $ ‘dan başlayarak Cusco-, Antik Cusco şehrinde yaşamak isteyen gönüllüler için popülerdir. Hafta sonları, her iki yerden de ikonik Machu Picchu’nun yanı sıra Rainbow Mountain, Titicaca Gölü ve Tuz Madenlerine kolay erişim imkanına sahip olacaksınız. Peru’nun neden en yüksek puan alan gönüllü programlarından birini sunduğunu  görmek kolaydır!

Web Site: https://www.volunteerhq.org/destinations/peru/

4.Kosta Rika’da Gönüllü Olun!

🌾Program Desteği:8.8                     🌾Gönüllülük İşleri:88.7          🌾Ulaşım:8.6

🌾Yemekler:8.8                                  🌾Etki:8.6

2020 ve 2021’de Kosta Rika’da gönüllü olmak, bu güzel ülkenin birçok tarafını görmenizi sağlar. Plajları, volkanları ve biyolojik çeşitliliği ile bilinen ülkede,boş zamanlarınızda geniş yağmur ormanlarını ve kıyı şeridini keşfetmek için birçok fırsatınız olacaktır. IVHQ, Kosta Rika’da Kosta Rika’nın başkenti San Jose ve Pasifik Kıyısı’ndaki Manuel Antonio dahil olmak üzere çeşitli yerlerde gönüllülük fırsatları sunmaktadır.

Her iki gönüllü yerde de Çocuk Bakımı, İngilizce Öğretimi ve Sağlık Hizmetlerine katılabilirsiniz. San Jose lokasyonuna özgü Eko-Tarım Koruma, İnşaat ve Yenileme, Özel İhtiyaç Bakımı ve Kaplumbağa Koruma gönüllü proje seçenekleri bulunmaktadır.

Gönüllülük yapmadığınız zamanlarda, volkan, vahşi yaşam veya adalara günübirlik gezi sıkıntısı yoktur ve gelmeden önce bunu planlamanıza yardımcı olabiliriz.

Web Site: https://www.volunteerhq.org/destinations/costa-rica/

 

2022&2023 Avrupa En İyi Gönüllülük Programları:

1.İtalya’da Gönüllü Olun!

🌿Program Desteği:8.6              🌿 Gönüllülük İşleri:8.4                      🌿Ulaşım:7.8

🌿Yemekler:7.3                          🌿Etki:8.0

2020 ve 2021’de İtalya’nın  güney kıyısında yer alan Napoli kentinde gönüllü olarak çalışmak. Bu tablolara yaraşır görüntüye sahip şehir, yakındaki Vesuvius Dağı’nın ikonik zeminiymiş gibi kıyı şeridi boyunca oturur. Napoli’deki gönüllü fırsatları arasında Okul Sonrası Bakım, İngilizce Öğretimi, Çevre ve STK Desteği bulunmaktadır.

İster ağız sulandıran İtalyan mutfağı (pizza cennetine hoş geldiniz),  ister Pompeii ve Vezüv Yanardağı gibi önemli tarihi yerler, ister çarpıcı Akdeniz, Napoli sizi karşılıyor. Tüm bunları boş zamanlarınızda deneyimleyebilirsiniz ve IVHQ Seyahat Uzmanınız size yardımcı olabilir ve yerel ekip sizin için tüm bunları ayarlamanıza yardımcı olabilir. IVHQ gönüllüleri ayrıca STK Desteği’nden Evsizleri Beslemeye kadar çeşitli seçeneklerle başkent Roma’daki İtalya gönüllü programlarına katılabilirler.

Web Site: https://www.volunteerhq.org/destinations/italy/

 

2.Romanya’da Gönüllü Olun!

🍀 Program Desteği:8.7                  🍀Gönüllülük İşleri: 9.5                           🍀Ulaşım:8.8

🍀  Yemekler:8.7                              🍀Etki:9.3

Avrupa’nın çekiciliği sizi içeri mi çekiyor? 2021/2022 Romanya gönüllü programı, puslu dağları, geniş ormanları ve büyüleyici tarihi ile göze çarpan bir seçenektir. IVHQ Romanya gönüllü programı, sürekli olarak fantastik gönüllü geri bildirimleri alıyor ve ülke içi program özel övgü için seçildi.

Romanya’daki yerel ekip, gönüllüleri topluluğa davet ediyor ve size otantik Romen yaşamı ve kültürü hakkında nadir bir fikir veriyor.  Program, Doğu Transilvanya’nın ayırt edici bölgesindeki Miercurea Ciuc kasabasında gerçekleştirilmektedir. IVHQ, Romanya’da mevcut olan çok sayıda  gönüllü yurt dışı projesine sahiptir, keşfedin.

Web Site: https://www.volunteerhq.org/destinations/romania/

Listenin sonuna geldik, daha fazla fırsat için; https://www.volunteerhq.org/blog/best-volunteer-abroad-programs/

Umuyoruz ki bu sene Dünyanın yaşadığı bu zor durumlara rağmen içinizdeki sesi dinlersiniz ve hem anlamlı hem de faydalı bu yolculuğa çıkarsınız.

 

Ece ŞEN

AB Proje Yönetimi Blog Yazarı


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu