BlogKişisel Gelişim & Verimlilik

Öğrenmeyi Destekleyici 5 Çalışma Tekniği

Birçoğumuz bir şeyi öğrenirken çok uzun zaman harcarız , bu süreci kısaltmak için bazı yöntemler mevcut . Aşağıdaki yöntemlerden bilinenlerinden 5 tanesi.

Bu metotlar size sunulan bir sihirli değnek değil, yalnızca öğrenme yolunda küçük bir dokunuş . Bu sebeple her bir metot için bir süre pratik yapmanız gerekebilir.

Ne olursa olsun öğrenme yolunuzdaki süreyi azaltmanız için metotları deneyin ve asla bu yolda pes etmeyin!!

 

Ön Test: Öğrenciler içeriği öğrenmeden önce soruları cevapladığında, yanlış cevaplasalar bile gelecekteki öğrenmeleri artar. Araştırmalar, ön testin sonra yapılan teste göre daha çok geliştirdiğini göstermiştir.

Aralıklı Uygulama: Çalışma zamanlarının aralıklandırmanın-konuya farklı günlerde kısa zamanlarla odaklanmak- akılda tutma ve hatırlamada yığılmış pratiklerden daha iyi gelişim sağlamaya yardımcı olduğu gösterilmiştir.

“Nasıl öğreniriz?” kitabı, aralıklı uygulama pratiği, bilginin ilk unutulmasından dolayı zor hissettirebileceğini açıklar-bilgiyi yeniden kazanmak emek vermeyi gerektirir.

Yaratıcı bellek kartları aralıklı uygulama pratikleri ve kendi kendini test etmek için etkilidir. Öğrenciler bellek kartlarını gözden geçirirken farklı yığınlar yaratabilirler.

Kartlar, onlara hemen cevap verilecek kartlar ya da üç gün sonra gözden geçirilecek olan yığın şeklinde de yerleştirilebilir; zor cevap verilen kartlar iki gün sonra şeklinde, yanlış cevap verilenler ertesi gün gözden geçirilecek şekilde yığılmalıdır.

Kendi Kendini Test Etmek: Bu devirde standart test olumsuz çağrışıma sahiptir, fakat bu aktif bir geri alma pratiğidir. Öğrenciler yeni bir kavram öğrendiklerinde, testte ya da quizde sorabileceğiniz soruları düşünerek kendileri için test soruları hazırlamaya teşvik edin. Bu sınavları anonim olarak çalışma oturumlarına dahil etmelisiniz, soruyu iyi bildiklerine inandıkları soruları bile cevaplamalıdırlar.

 Serpiştirme Uygulaması: Öğrenciler, kendilerini yeterli hissedene kadar- çarpma problemi – gibi birtakım problemlere bel bağlayabilirler. Problem kümesi için daha etkili çalışma yöntemi aynı türden ancak hepsi ile ilgili olmayan bir dizi problem üzerine çalışmaktır. Örneğin; çarpma, bölme, toplama, çıkarma işlemi gerektiren bir dizi matematik problemi. Ardışık problemler aynı strateji ile çözülemez. Bu yöntem, bir çarpma problemini diğerinden sonra yapmaktan daha etkilidir.

Yorumlama ve Yansıtma: Birçoğumuz bir ders kitabında sadece bu paragraflarda sunulan tek bir kavramı veya kilit noktayı korumadığımızı anlamak için birkaç paragraf okuduk. Bununla mücadele etmek için kasıtlı öğrenme tekniklerini ortaya çıkarın. Bunlar; öğrenilenleri önceki bilgilerle ilişkilendirmeyi, içeriği 5 yaşında bir çocuğa nasıl açıklayacağımızı düşünmeyi ve soru sormayı içerir.

 

Yukarıda saydığımız 5 yöntem aslına bakılırsa uygulaması oldukça kolay yöntemler. Kolayca öğrenme süreciniz içine dahil ettiğinizde aradaki farkı ve bilgiyi tam olarak özümsemenin verdiği hazzı fark edeceksiniz.

Bu süreçte her zaman yanınızda olduğumuzu ve süreçle ilgili anılarınızı dinlemeye hazır olduğumuzu unutmayın.

Kolay gelsin.

 

Ece ŞEN

Proje Yönetimi Okulu Blog Yazarı

Yazının Orijinal Hali:

https://www.edutopia.org/article/5-research-backed-studying-techniques

 


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu