BlogYurtdışı Eğitim

Yurt Dışında Okuyanlar İçin En Kullanışlı 20 Mobil Uygulama

Temmuz 2014 itibarı ile, Android 1.3 milyon, Apple dükkan 1.2 milyon kullanılabilir uygulamaya sahip. Bu rakamlar gün geçtikçe artmaktadır, öyleyse sizler yurt dışındayken hangileri sizler için en kullanışlı uygulamalardır? Dil öğrenmeden şehrin haritasına, sizler için en iyi 20 uygulamayı derledik keyifli okumalar.

Wi-Fi Bulmak İçin

Wi-Fi Finder: Yurt dışında eğitim gören öğrencilerin birçoğu dışarıya çıktıkları zaman wi-fi bulmaya çalışırlar. 100% mükemmel olmamakla birlikte, wi-fi Finder sizlere bir bağlantı bulmanızda yardımcı olur, gideceğiniz yerin tarifi gibi en çok ihtiyacınız olan şeyi gidermenize yardımcı olur. 140 tan fazla ülkede ulaşılabilir.

Bağlantıyı Koparmamanız İçin

WhatsApp: Muhtemelen herkesin sahip olduğu bir uygulama, fakat en çok yurt dışındayken ihtiyacınız olur. Arkadaşlarına ücretsiz mesaj gönderebilir, sohbet grupları kurabilir (aileniz, ev arkadaşlarınız) ve yakın zamanda duyurulduğu gibi Android versiyonu ücretsiz sesli arama yapmanıza olanak sağlar. Birkaç hafta içinde IOS için de bu duyuru yapılacak.

Viber: Yurt dışında okuyanlar için bir başka popüler uygulama Viber. Mesaj, arama, fotoğraf gönderme ve yer bildirimlerini diğer viber kullanıcılarıyla ücretsiz paylaşma imkanı sağlar.

Skype: Klasik bağlantı kurma uygulaması, Skype sizlere ailenizle ve arkadaşlarınızla ücretsiz görüntülü konuşma imkanı sağlamasının yanında, anında mesajlaşma, görüntü, dosya ve fotoğraf paylaşmanızı sağlar. Oldukça düşük bir ücret karşılığında sabit hatları da arayabilirsiniz. Yakın zamanda arkadaş grupları arasında video paylaşmanızı sağlayacak olan Skype Qik uygulamasını tanıttılar.

Seyahat Planlamalarınızı Kolayca Yapmanız İçin

Skyscanner: Ucuz uçuşları mı arıyorsunuz? Skyscanner 600 havayolundan fazla veri tabanı ile en iyi fiyatı bulmanızda size yardımcı olur. Eğer gideceğiniz yer ya da tarihleriniz esnekse, hangi şehirlere ve hangi tarihlerde en ucuz biletlerin olduğunu bulabilirsiniz.

GateGuru: Bu uygulama, havaalanı güvenlik bekleme sürelerinin yanı sıra gerçek zamanlı uçuş durumunu kontrol etmenizi sağlar. Eğer uzun bir yolculuk süreniz varsa, yerel havaalanı aktiviteleri hakkında değerlendirme, ipuçları ve gideceğiniz yere nasıl ulaşacağınız konusundaki özellikleri sizi gayet memnun edecektir.

Hostelworld: 180 ülkedeki 30000 konaklama yerlerini listelemesiyle, Hostelworld uygulaması seyahatiniz için ucuz konaklama bulmak için başlayabileceğiniz mükemmel  bir yerdir. Bir uygulamadan bekleyebileceğiniz her şey burada karşınıza çıkar: ücretlendirme, değerlendirmeler, fotoğraflar, uygunluk, vb.

TripAdvisor: Seyahat etmeden önce değerlendirmeleri okur musunuz? Eğer okuyorsanız, TripAdvisor’un değerinin farkındasınızdır. En iyi yanı hotel ya da restoranlarda yer ayırtırken, profesyonel fotoğraflar yerine daha önce seyahat edenlerin fotoğraflarına bakabiliyor olmanızdır. Bu uygulama yakınlardaki yerleri gösterme özelliği ile, yakınlarınızdaki yerleri bulmanızda kolaylık sağlayacaktır.

Gezmek İçin

Uber: Arabaya ihtiyacınız mı var?  Wi-Fi bağlantısına ihtiyacınız olacak, fakat 55 ülkede düşük ücretle ve fiyatı paylaşabileceğiniz Uber uygulamasını kullanabilirsiniz. Yakın zamanda Spotify ile birlikte çalışmaya başladılar, yani iki uygulamayı da kullanabiliyorsanız yolculuk süresince kendi müziğinizi dinleyebilirsiniz.

Google Maps: Klasik harita uygulaması, Google Maps her yerde çalışır ve sizlere tam olarak yolculuğunuz için hangi otobüs, tramvayı kullanmanız gerektiğini ve zamanlarını gösterir.

AroundMe: Aşina olmadığınız bir yerdesiniz ve yakınlarda kafe, bar, market, hastane, sinema ya da banka mı arıyorsunuz? AroundMe sizin konum bilgilerinizi kullanarak yakınlarınızda mekanları ve nasıl gidebileceğinizi gösterir.

Harcamalarınızı Takip Etmek İçin

XE Currency: Sizin için tek önemli olan şey paraysa, XE kolay kullanılabilir ve 180’den fazla döviz kurunu çevirmenize yardımcı olur. Size canlı kurları gösterir ve çevrimdışı olarak da çalışır.

Mint: Öğrencilerin cüzdanlarını kontrol edebilmeleri için kullanışlı bir uygulama, mali hesaplarınızı Mint ile eşleştirebilir ve nereye en çok harcama yaptığınızı görebilir, tasarruf hedefleri oluşturabilirsiniz, ödeme hatırlatmaları ayarlayabilir ve paranızın nereye gittiğini takip edebilirsiniz.

Dil Öğrenmek İçin

Duolingo: Floransa’da okuyorsunuz ve İtalyancanızı geliştirmeniz mi gerekiyor? Farklı diller için Duolingo’yu indirin. Öğrenmenin eğlenceli bir yolu ve ilerlemenizi seviyeler ile takip edebilir, konuşma, dinleme, okuma ve yazma yeteneklerinizi test edebilirsiniz. Kendi kendinize ya da arkadaşlarınıza meydan okuyarak kullanabilirsiniz.

Google Translate: Bu uygulama yurt dışında yaşıyorsanız ya da seyahat ediyorsanız ya da uluslararası arkadaşlıklar kurarken akıcı bir şekilde İngilizce konuşamayanlar ya da öğrenmeye çalışanların elinin altında bulundurması gereken bir uygulamadır. Kelime ya da cümleleri sesinizle, kamerayla, klavyeden yazarak ya da el yazınız ile çevirebilirsiniz.

Fotoğraf Paylaşmak İçin

Instagram: Dünyadaki en popüler uygulamalardan bir tanesi, Instagram’ı fotoğraf paylaşabilmemiz ve fotoğraf filtreleri gibi yaratıcı imkanlar sunması dolayısıyla seviyoruz. Hatta @CAPAStudyAbroad etiketini kullanarak bizi takip edebilirsiniz.

Snapchat: CAPA öğrencileri arasında bir başka popüler uygulama, Snapchat açıklanmaya ihtiyaç duyulan bir uygulama. Anlık bir fotoğraf çekip, bir başlık ekleyip, fotoğraf kaybolmadan önce fotoğrafa bakıp birkaç saniyeliğine eğlenebilecek arkadaşlarınıza yollayabilirsiniz.

Dünyadan Haberdar olmak İçin

NYTimes: Seyahat halindeyken olan bitenden haberdar olmak önemlidir. Seçebileceğiniz birçok uygulama mevcut. NYTimes seçeneklerden bir tanesi. Sabah haberlerini görebilir, son dakika haberleri için giriş yapabilir ve daha sonra okumak için makaleleri kaydedebilirsiniz. Ücretsiz indirebilirsiniz.

Diğer Kullanışlı Uygulamalar

Dropbox: Doyalarınıza laptopunuz dışında erişim sağlamak mı istiyorsunuz? Şimdiye kadar kullanmadıysanız, Dropbox’un organize olmanız için çok yardımı olacaktır. Tüm cihazlarınızla senkronize olur ve büyük boyutlu dosyalar göndermeniz için olanak sağlar.

Pinterest: Eğer Pinterest kullanıyorsanız, ne kadar yardımcı olabileceğini biliyorsunuzdur! Resimleri organize edebilir ve daha sonra bakmak için kategoriler oluşturabilirsiniz. Amsterdam’a seyahat etmeyi mi planlıyorsunuz? Ziyaret etmeyi planladığınız tüm kafeler, parklar, mağazalar ve restoranlar ile ilgili bir başlık oluşturun ya da yerel halkın öneriyle dolu blogları ziyaret edin.

Spotify: Yurt dışında eğitim veya seyahat anılarınızı müzik yoluyla hatırlamak? Spotify’a bir göz atın ve müziğinizi sizinle birlikte her yere götürün. Bulunduğunuz ülkedeki en popüler şarkı listeleri gibi hazır çalma listeleri arasından seçebileceğiniz çok büyük bir kütüphaneye sahiptir. Çevrimdışı olarak da dinleyebilirsiniz. Reklamlı şekilde ücretsizdir eğer reklamları görmek istemiyorsanız aylık olarak abone olabilirsiniz.

 

Yunus Emre Dağlı

Proje Yönetimi Okulu Blog Yazarı


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu