BlogKariyer

İstifa Dilekçesi Nasıl Hazırlanır? İstifa Dilekçesi Örnekleri

İşinizden istifa etmeye karar verdiğinizde istifa dilekçesi hazırlamak en kolay aşamalardan biri olarak görülür ancak istifa dilekçesinin içeriği ve yapısı gelecekteki kariyerinizi de etkileyecektir. İstifa dilekçesi resmi bir belge olduğundan dolayı yapısı ve içeriğinin dikkatle hazırlanması gerekmektedir. Sözlü olarak işten ayrılmak istediğinizi bildirseniz de işten resmi olarak çıkışınızın yapılabilmesi için dilekçe hazırlamanız gerekmektedir.

İstifa Dilekçesi Nasıl Hazırlanır?

Dilekçeyi hazırlarken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri el yazısı ile dilekçeyi yazmanız ve ıslak imzanızı mutlaka atmanız gerekliliğidir. İstifa dilekçesinde önemli olan bir diğer husus ise belirtilen tarihlerdir. Sözlü olarak istifa etmek istediğinizi belirtseniz de ihbar süreniz ve yasal yükümlülüklerinizi tamamlamak için tarihi işverenle birlikte karar vermeniz uygun olacaktır.

İstifa dilekçesinde bir diğer önemli husus ise; neden istifa ettiğinizdir. Kendi isteğinizle daha iyi bir işe geçmek için istifa ediyorsanız bu hususu “kariyer değişikliği” veya “özel sebepler” olarak belirtebilirsiniz. İşyerinden kendi isteğiniz dışında, olumsuz bir durumdan dolayı istifa ediyorsanız bu durumu istifa dilekçenizde belirtmeniz yararlı olacaktır. Çünkü daha sonrasında tazminat ve benzeri gibi durumlar için de bu dilekçe size kanıt sağlayacaktır. Örnek vermek gerekirse; işerinde yoğun bir mobbing sonucu istifa ediyorsanız bu durumu sade bir dille istifa dilekçesinde belirtmeniz ilerde açacağınız davalarda size destek sağlayacaktır.

İstifa Dilekçesi İçeriği;

  • Adınız
  • Adresiniz ve İletişim Bilgileri
  • Selamlama Cümlesi
  • İstifa Tarihi
  • Varsa istifa nedeni
  • Islak imza

İstifa Dilekçesi Hazırlarken Dikkat edilmesi Gereken Noktalar

  • İstifa dilekçesi kısa ve net olmalıdır. Cümlelerinizi profesyonel bir dille sade bir şekilde yazın.
  • Kötü bir iş dönemi geçirmiş olsanız bile istifa dilekçesinde mutlaka kibar bir dil kullanın. Olayı kişisele dökmeyin ve sert eleştirilerden kaçının.
  • İstifa dilekçenizi mutlaka el yazısı ile yazın. İnternetten bir formatı çıktı alarak kesinlikle istifa dilekçesi sunmayın.
  • İstifa dilekçenizde selamlama ve kapanış cümlelerini mutlaka kullanın. Dilekçenizin sonunda “rica ederim” veya “talep ederim” gibi ifadeler yerine ” arz ederim” kalıbını kullanın.

İstifa Dilekçesi Örnekleri

Tarih: …./….. /……

….… A.Ş.

…….. İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nün Dikkatine,

../../…. tarihi itibariyle başlamış olduğum …… görevinden ../../…. itibariyle ayrılmak istediğimi bildiriyorum.

Şirketinizde çalıştığım süre boyunca ekibinizin bir parçası olmaktan zevk aldığımı ve bana sunduğunuz fırsatlar için minnettar olduğumu bilmenizi isterim.

İstifamın kabulü ile ilgili gereğinin yapılmasını arz ederim.

Saygılarımla,
Ad Soyad:
İmza:

Tarih: …./….. /……

….… A.Ş.

…………………………… Müdürlüğü’ne,

Firmanızın ……… adresindeki işyerinde ……… Pozisyonunda çalışmaktayım. Kişisel sebepler nedeniyle kendi isteğimle ….. /…./ …. tarihinden itibaren işimden ayrılmak istiyorum. İşten ayrılışım nedeniyle tarafıma ödenmesi gereken sosyal hak ve güvencelerimin ödenerek işten ayrılışımın gerçekleştirilmesini talep ediyorum.

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Ad Soyad:
İmza:

Çalışanın Bilgileri:

T.C. No:
Sigorta No:
Adres:
Cep Tel. No:

İstifa Dilekçesi Örnekleri için Tıklayınız

Kovulduktan Sonra Yeni Bir İş Bulmak

5 Reasons Why Internships Are Important For Your Career


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu