Başarı ÖyküleriBlog

Hayal Biriktiren Proje: Dreamstalk

Dreamstalk 2012 yılında Semih Yalman tarafından kurulan dünyanın ilk ve tek hayal platformudur. Bu projenin amacı insanları hayal kurmaya teşvik etmek. Biliyoruz ki, zamanla bireyler hayatta karşılaştıkları zorluklardan ve günlük hayatın koşuşturmacasından dolayı hayal kurmayı göz ardı edebiliyorlar. Fakat insanlar daha çok hayal olduğu sürece kendilerini gerçekleştirebilir ve daha ileriye gidebilirler. Bu yüzden hayal kurmayı asla ihmal etmemeliyiz.

Dreamstalk, “Hayat için hayal (Semih Yalman)” mottosuyla kurulmuştur. Türkiye’de farklı üniversitelerde kulüpleri ve üyeleri olan bir platform. Ve biz de ODTÜ Verimlilik Topluluğu olarak bu kulüplerden bir tanesiyiz. Okulumuzda, Dreamstalk projesinin kuruluş amacını gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Daha fazla insana ulaşabilmek ve onların yeniden hayal kurmalarını sağlamak amacıyla farklı etkinliklerde stant açıyoruz. İnsanlardan hayallerini yazıp hayal bulutuna yapıştırmalarını istiyoruz. Gerçekleştirilebilecek hayaller imkanlar dahilinde gerçekleştirilmeye çalışılıyor; fakat en büyük amaç insanların hayal gücünü canlı tutmak… Bununla birlikte, kampüsümüzde yapılan röportajlarla da insanlarla iletişime geçip onların hayallerini topluyoruz ve hayallerinin farkında olmalarını sağlıyoruz.

Semih Yalman Dreamstalk platformunu nasıl kurduğunu ve hayal konusu ile ilgili ne düşündüğünü bazı röportajlarında ve konuşmacı olduğu yerlerde bahsetmiştir. Ona göre, bazı araştırmalar sonucunda mutsuz insanların yüzdesi bir hayli fazla ve bunu engelleyecek şey de hayal kurmak! Hayal kurmanın bize pek çok katkısı olacağından  bahsediyor. Başarılı olmak, mutlu olmak ve değerli olabilmek için bu konu çok önemli. Yani hayal etmek sadece zihinde tasarlayıp kendi içimizde kalan bir şey olmuyor her zaman; aksine pek çok şeyi kapsıyor. Bununla birlikte  bizi biz yapan bir şey hayal; dünyayı ve kendimizi değiştirmek demek…

dreamstalk-yazi

 

Bizim kim olduğumuzu belirleyen şey sadece ismimiz, ailemiz ya da fiziksel özelliklerimiz değildir sadece. Kim olduğumuz aslında ne kadar hayal kurduğumuza da bağlıdır. Ne kadar çok hayal edebiliyorsak, kendimizde bunları gerçekleştirecek gücü buluruz. Tabi ki istediğiniz şeylerle ilgili bazen olumsuzluklar yaşayabilirsiniz; fakat hayaliniz sizi daha canlı tutar ve size motivasyon sağlar. Hayallerimizi büyük ya da küçük hayal olarak düşünmemeliyiz.  Çünkü en küçük sandığımız bir hayal bile önemli ve güzel olayların ortaya çıkmasında yardımcı olabilir. Çok büyük olarak düşündüğümüz hayalleri de imkansızmış gibi düşünmenin sebebi de bunları gerçekleştirmeye dair şüphelerimiz ve yapamama korkusudur. İzlediğim bir motivasyon videosunda, bir konuşmacı kariyeri ile ilgili hayalinden bahsediyordu ve bunu başkalarına anlattığında olumsuz şeyler söyleyip onu bir an için demoralize ettiklerinden bahsetmişti. Fakat kendisi asla vazgeçmeyip hedefi ile ilgili elinden gelen her şeyi yaptığından söz ediyordu ve sonunda şunu ekledi;” Yürüyün arkadaşlar, kim ne derse desin hayalinizi gerçekleştirin.”  Belki bu size de bir ilham kaynağı olabilir.

 

Hayal kurmak, sınırsızca ve özgürce yapabilecek en kolay şeyler arasında aslında . “Hayal edebildiğin her şey gerçektir.” der Picasso. Hayatımızda olmasını istediğimiz şeyler hayal kurmakla başlar. Ve biz bu istekle en sona kadar gidebiliriz.  Hayal etmek aynı zamanda başka insanlara da hayal kurma ilhamını ve farkındalığını kazandırır. Başka insanların hayallerini öğrendiğinizde bu size farklı bakış açıları da kazandırıyor. Bizim yapmaya çalıştığımız  şey hayal etmenin ne kadar önemli ve gerekli olduğunu hatırlatıp insanların istedikleri şeylere ulaşabilmeleri… amaçladığımız şeylerden bir diğeri de insanların hayallerine ulaşamayacakları algısını yıkmaktır. Çaba göstermek elbette çok önemli bir faktör fakat hedeflere ulaşabilme konusunda en baştan itibaren olumsuz olmamak lazım. Çünkü isteklerin başlangıç noktası hayaldir.

 

Gelecek, hayallerinin peşini bırakmayanlarındır. (Eleanor Roosevelt)

 

Cansu Kaplan

Proje Yönetimi Okulu Editörü


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu