BlogOnline Kaynaklar

Dil Öğrenme Meraklıları İçin Alternatif Bir Uygulama: Busuu

Hepimizin bildiği gibi günümüz koşullarında dil uygulamalarına erişim ve kullanım yeterince kolay. Ancak çoğu zaman bir uygulamanın yalnızca bir beceriye odaklandığını görüyoruz. Ya da bazı uygulamalar kullanıcıya orta düzeyde olduğunu söylüyor, ancak kullanıcı basit bir soruya bile cevap veremeyebiliyor. Busuu’nun asıl amacı da aslında bu durumu değiştirmek. Tüm dil becerilerini bir arada içeren etkileşimli programlar listesine katılan en yeni uygulamalardan biri. Bu yazımızda sizin için Busuu uygulamasının detaylı bir incelemesini yaptık. Hadi başlayalım!

Busuu Nedir?

Busuu basit bir tanımla ücretli bir dil öğrenme uygulamasıdır. Diğer uygulamalardan farklı olarak, Busuu ses tanıma aracılığıyla dili konuşarak pratik etmenize de yardımcı oluyor ve sizi konuşma becerilerinizi de geliştirmeye teşvik ediyor. Uygulama genellikle diyalogları dinlemeye odaklanıyor. Dahası, bütün bunları yaparken diğer öğrencilerin de yolculuklarına eşlik edebilirsiniz.

Ücretsiz bir sürümü de var, ancak bu sürümde yalnızca bir dil ile sınırlı kalırsınız ve dil öğrenme yolculuğunuz dijital bilgi kartlarıyla sınırlı kalır. Dijital bilgi kartları, etkileşimli ve eğlenceli olması sebebiyle dil uygulamaları için çok popüler bir öğrenme tarzıdır. Ve kartları geçtikçe ilerlemekte olduğunuzu hissedersiniz. Ancak sadece bilgi kartlarıyla dil öğrenmek tam anlamıyla kapsamlı değildir.

Busuu uygulamasının çoğu faydasını Premium versiyonunda göreceksiniz. Fiyatlar aboneliğe bağlı olarak değişiyor, ancak yine de ortalama bir özel derse göre çok daha ucuz. Ayrıca Premium versiyonun işe yarayıp yaramayacağını görebilmeniz için 7 günlük bir deneme sürümü de mevcut.

Busuu uygulaması masaüstü kullanım için de olanak sağlıyor. Kolay bir arayüzü olsa da başlangıçta IOS veya Android cihazlarınıza indirerek kullanabilirsiniz. İspanyolca, Fransızca ve Almanca gibi birçok dil dersini herhangi bir yere giderken yanınızda götürebilirsiniz.

Ek olarak Busuu çevrimdışı dersler de sağlar. Bu sayede dersleri veya alıştırmaları indirebilir ve sonrasında istediğiniz zamanda istediğiniz bir yerde internet erişimine gerek duymadan kullanabilirsiniz.

BUSUU WEB SİTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Busuu Nasıl Çalışır?

Öncelikle seviyenizi belirlersiniz (A1-A2-B1-B2). Ardından, ücretsiz sürümü kullanıyorsanız, küçük diyaloglar eşliğinde, resimler içeren ve yeterli kelimeye sahip bilgi kartı sistemiyle öğrenmeye başlayın. Başlangıç ​​seviyesini seçseniz bile diyaloğa dahil olabilirsiniz ve bu da size hemen ilk seviyede bile konuşmaya başlamanız için bir fırsat sağlar.

İş, seyahat veya kültür gibi farklı içeriklerden ilgilendiğiniz şeyleri seçerek de başlayabilirsiniz. Örneğin, seyahat için A1 düzeyinde Fransızca dersiyle başladınız, çünkü Fransızc’ya yalnızca Fransa’ya gittiğinizde ihtiyacınız olacak. Böyle bir durumda başlangı dersi sizin için yeterli olacaktır. Çünkü bu seviyede iki Fransız konuşmacı arasındaki tanıtımları ve yemek siparişi vermek gibi konuları öğrenebileceksiniz. Seyahat ederken ihtiyacınız olan şey tam olarak bu olduğu için konseptleri kendinizin seçiyor olması güzel bir avantaj sağlar.

Eğer Premium aboneliği satın aldıysanız, artık ileri düzey dil bilgisi derslerine ve özel içeriğe de erişebileceksiniz. Biraz pratik yaptıktan sonra, Busuu uygulamasını kullanan ve anadili sizin hedef diliniz olan diğer konuşanlarla konuşmaya bile başlayabilirsiniz.

Busuu Kimler İçin Uygundur?

Denemek isteyen herkes tabii ki bu uygulamayı kullanabilir, ancak yine de daha çok işe yarayabilecek bazı profil özellikleri şu şekildedir

  • Hareket halindeki profesyoneller. Eğer bir zamanda yalnızca 10 dakika ayırabilecek meşgul bir kişiyseniz, uygulamayı programınıza göre kısa dersler verecek şekilde ayarlayabilirsiniz.
  • Etkileşimli uygulamaları seven herkes. Ücretsiz sürüm de yeterince eğlencelidir ve bazı basit cümleleri ve kelimeleri öğrenmenize yardımcı olur. Böylece telefonunuzdaki sıradan bir oyunu Busuu ile değiştirebilir ve sıkılmadan dil öğrenme deneyiminize başlayabilirsiniz.
  • Biraz sorumluluk isteyen dil öğrencileri. Programınızda dil öğrenmek için belirli zamanlar ayırdıysanız bu anlar içi uygulamadaki hatırlatıcıları ayarlayabilirsiniz. Bu hatırlatıcılar sizi çok rahatsız etmeden dil öğrenme programınıza uymanıza yardımcı olur.
  • Konuşmada daha iyi olmak isteyen herkes. Basitçe dilbilgisi ezberlemek istemiyorsanız, anadili hedef diliniz olan birine erişiminiz yoksa ve çevrimiçi bir öğretmenle konuşmak için de çok utangaçsanız, Busuu’nun konuşma tanıma aracını kullanarak konuşma pratiği yapabilirsiniz.
  • Bilgisayarında öğrenmeyi tercih edenler için. Busuu, yalnızca uygulamalarına odaklanan bir uygulama değil ve masaüstü öğrenimini de gayet gelişmiş durumda. Bilgisayarınızın başındayken dersleriniz arasında kolayca geçiş yapabilmeniz için mükemmel bir klavye kontrol sistemine sahip.

Hayatınızla Alakalı Bir Çalışma Planı Oluşturun

Dil hedefinize göre dil bilgisi dersleri seçebilirsiniz. (ör. Tam Fransızca, İş için Fransızca, Seyahat için Fransızca, vb.). Birden fazla dil konuşabilen herhangi biri size öğrendiğiniz içeriğin hayatınızla alakalı olması gerektiğini ve biriyle konuşurken gerçekten kullanabileceğiniz ifadelerle dolu olması gerektiğini söyleyecektir.

Busuu, genel öğrenme için”Bu Gece Neler Yapacaksın?” veya “Evde Bir Gün” temalı içeriklere sahiptir. Bir iş çalışma planında ise “İş Arkadaşlarınızla Konuşmak” veya “Bir Projeyi Yönetmek” gibi dersler bulunur. Busuu her derste bu kadar farklı içerik sağlaması açısından gerçekten çok başarılı bir uygulama.

Bunun da ötesinde, Busuu’nun hangi günler ve hangi saatte seni uyarmasını istediğini seçebilirsiniz. Örneğin, uygulamayı her Pazartesi, Çarşamba ve Cuma saat 18: 00’da 15 dakikalık bir dersle sana çalışman gerektiğini hatırlatacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu, dil öğrenmek için her zaman zamanınızın olmasını sağlar!

Kültürel İpuçlarını Öğrenin

Ders kitapları ve sınıflar bazen bize resmi, genellikle modası geçmiş bir öğrenme metodu sunabilir. Örneğin, İngilizce öğrenirken sınıfta “merhaba” demekle ilgili birçok pratiği yaparız. Ancak basit şekilde selamlaşmanın bile birçok farklı varyasyonunun olduğunu söylemek mümkün. Busuu bu gibi durumlarda bir şeyi ne zaman söyleyeceğinizi ve onu uygun şekilde nasıl kullanacağınızı öğrenmenize yardımcı olacak faydalı kültürel ipuçları sunar.

Örneğin, Fransızca başlangıç ​​dersinde “Gün içinde insanları selamlamak için “bonjour” kullanırken (iyi günler, merhaba). Gün batımından sonra (genellikle 18:00 ile 19:00 arasında) “bonsoir” (iyi akşamlar) deriz. ” gibi uyarılar vererek öğrendiğiniz dile daha hakim olabilmeniz için size yardımcı olur.

Slaytlardaki ampul simgesine tıkladığınızda Busuu size tonlarca kültürel ipucu sunar ve böylecee iletişim sırasında yanlış yapmanızın da önüne geçer.

Busuu Uygulamasında Geliştirilmesi Gereken Yerler

Sınırlı Dil Seçeneği

Çok fazla dil mevcut ve ücretsiz sürümde yalnızca bir tane dil öğrenebilirsiniz. Birden fazla dile erişim elde etmek için Premium edinmeniz gerekiyor. Bu, Fransızca ve Portekizceyi aynı anda öğrenmek isteyenler için bir dezavantaj.

Şu anda Busuu’nun sunduğu dil seçenekleri: Arapça, Çince, Fransızca, İngilizce, Almanca, İtalyanca, Japonca, Lehçe, Rusça, Portekizce, İspanyolca ve Türkçe.

Daha Fazla Eğlence Kullanılabilir

Dijital bilgi kartlarının kötü olmadığını düşünsem de, bu tür bir ezbere dayalı öğrenme biçimi dili gerçekten içselleştirmeden sadece doğru yanıtlamaya yönelik bir öğrenme sağlıyor. Çünkü herhangi bir sınavda olduğu gibi eleme yöntemini kullanarak hızlı bir şekilde doğru cevabı seçmek bilgi kartlarında daha kolay. Artı, bir süre sonra bu yöntem sıkıcı hale gelebilir. Busuu’nun derslerinin alaka düzeyi harika olsa da (genel öğrenme, iş, seyahat vb.), uygulama eğlenerek öğrenmeyi seven insanlara daha iyi hitap edebilir.

Yanlış Düzeltmeler Alabilirsiniz

Busuu’nun sosyal yönü, bu uygulamayı öne çıkaran en iyi özelliklerden biri olsa da, örneğin, ana dili Almanca olmayan kişileri Almanca sözlü kaydınızı düzeltebilir, çünkü bunun için herhangi bir kısıtlama yoktur. Bu kişinin yapması gereken tek şey, profilinin “bildiğim diller” listesine Almanca’yı dahil etmek. Bunu anadili Almanca olan bir kişi yaptığında sizin için önemli bir fayda sağlasa da aksi halde yapıldığında dili yanlış öğrenmenize, uygulamadaki kural eksikliği yüzünden, muhtemelen Busuu’nun en iyi tarafı olabilecek özelliğinin amaç dışı kullanımına da sebep olabilir.

Sonuç olarak;

En iyi dil öğrenme deneyimi için Premium versiyonu edinmek daha mantıklı. Günün sonunda, öğrenmek konusunda ciddiyseniz Busuu’nun ücretli versiyonunu kesinlikle öneririm. Ücretsiz sürüm eğlencelidir, ancak daha iyi ücretsiz uygulamalar mevcut. Busuu, sizi konuşma pratiği yapmaya ve anadiliniz gibi konuşmaya yönlendirmek konusunda birçok uygulamadan daha avantajlıdır, ancak yine de bu özellik için uygulama tarafından bazı iyileştirmeler yapılmalı.

Çevrimdışı kullanılabilirliği ve etkileşimli dersleri olan indirilebilir bir uygulama istiyorsanız, ücretli aboneliğe bir şans verebilirsiniz. Ancak önce hedef dilinizin uygulamada mevcut olduğundan emin olmalısınız. Busuu uygulamasıyla konuşarak dil öğrenmenin tam zamanı!

İlayda Doğanay

Proje Yönetimi Okulu Editörü

Kaynak 


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu