BlogKişisel Gelişim & Verimlilik

Alışılmadık 15 Çalışma Tekniği

Çalışırken kullandığınız kurallar işe yaramıyorsa, bir de bu taktikleri deneyin.

Herkes çalışırken işin olağan ipuçlarını ve püf noktalarını bilir, ancak bunlar sizin için çalışmazlarsa görünüşte şansız sayılırsınız.

Herkes aynı değildir, yani insanlar farklı olarak bireysel öğrenirler. Bazen ekstra çabaya veya ödüllendirmeye ve hatta belki de kendinizi eğitime kandırmaya ihtiyacınız olabilir.

Bazılarını duydunuz, bazılarının ise tersini duymuşsunuzdur. Belki de sizin için çalıştıkları için genelgeçer olduklarını düşünürsünüz. Ancak kurallarınız çalışmıyorsa, neden bu ipuçlarını denemiyorsunuz?

 

  1. Kendinizi ödüllendirin – Ödüller iyidir. Kendinize her bölümün ardından 5 dakikalık bir yürüyüşle uğraşmayı seveceğiniz bir şey verirseniz, büyük olasılıkla hedefinize doğru daha çok çalışırsınız.
  2. Yalnız çalışma – Tek başına veya bir grupla çalışmaya karar vermek, hem grup hem de bireye bağlı göreceli bir durumdur. Bu ipucunun sizin için olup olmadığını belirlemek için grubun verimli olup olmadığını ve en iyi nasıl çalıştığınızı belirlemeniz gerekir.
  3. Sınıftan sonra okumaları gözden geçirin – Beyninize bir ara vermenizi söylerler, ancak sınıf tartışmalarının hemen sonrasında bunları gözden geçirirseniz, noktaları daha sonra yalnız okumadan daha çok bağlayabilirsiniz.
  4. Yatakta çalışın – Çalışmanız yatmadan önce gördüğünüz en son şey ve kalktığınızda gördüğünüz ilk şey ise muhtemelen hafızanızda yer alacaktır. Burada garanti yok, ancak kesinlikle denemeye değer.
  5. Sınavlar sırasında atıştırın – Mideniz gurulduyorken hiç sınavda bulundunuz mu? Bu kesinlikle en kötüsü. Tüm konsantrasyonunuzu tamamen mahvedebilir ve tüm sınav için sizi rahatsız edebilir. Her ihtimale karşı bir aperatif hazırlayın.
  6. Yeni bir yere git – Sahne değişikliği mucizeler yaratabilir! Bahsetmeye gerek yok, karşınızda herhangi bir dikkat dağıtan bir şey yokken kütüphanede oturmak zarar vermez.
  7. Sık sık mola verin – Beyninizin nefes almasına izin vermek için, sık sık mola verin.
  8. Başkalarına öğretin – Başkalarına bir şeyler öğreterek daha fazla şey öğrenirsiniz derler. Muhtemelen bunun nedeni, kavramları açıklarken yeniden hatırlamaya çalışmaktır. Öğretebilirsen, muhtemelen anlattıklarınızı biliyorsunuzdur.
  9. Ekranları kapatın – Çılgınca bir kavram, biliyoruz. Ancak dikkat dağıtıcı unsurlardan kurtulmak – bunların çoğu ekran tabanlı – son derece odaklanmanıza yardımcı olacaktır.
  10. Yeniden yazın – Kesinlikle yazarken tekrar tekrar öğrenebilirsiniz. Tekrarlı yazma, kavramları öğrenmenize yardımcı olabilir – kara tahta üzerinde 500 kez “sırayla konuşmayacağım” yazan çizgi film karakterlerini düşünün.
  11. Ezberlemeye karşı anlayın – Bir kavramı gerçekten anladığınızda, ezberlemek bunu doğal olarak takip eder. Her test ve sonradan unuttuklarınız için ezberlemek yerine, öğrenmekte olduğunuz şeyin temelini anlamaya çalışın. Bu ayrıca, final sınavlarınızda iyi puan almanıza da yardımcı olacaktır!
  12. Kısaltmalar ve metaforları kullanın – Sevimsiz ama akılda kalıcı sözcükler ve cümleler ezberlemeye yardımcı araçlardır. Aptalca bir şarkının gücünü hafife alma!
  13. Egzersiz – Bir süre çalıştıktan sonra, egzersiz yapmaya biraz vakit ayırın. Bunu size yenileyecektir. Ayrıca egzersiz yaparken kafanızdaki kavramları gözden geçirebilirsiniz.
  14. Gece sınavdan önce rahatlayın – Erken çalışırsanız, rahatlayabilir ve sınav öncesi geceyi hafifçe gözden geçirebilirsiniz. Gece tam bir gece uykusu yaparsan, kesinlikle test için daha iyi bir durumdasın demektir.
  15. Görselleştirmek için teknolojiyi kullanın – Kesinlikle dokuzuncu maddenin tam tersi, fakat bu, teknolojinin avantajlarını kullanmayla ilgili. Çalışma kılavuzu yerine dijital bilgi kartları(flashcard), çalışma uygulamaları ve PowerPoint sunumlarını kullanmak bunları yapmanın sadece birkaç yolu. Ayrıca bu dijital yöntemlerin çoğu çevre dostudur :)

 

Kadir Şenkaya

Proje Yönetimi Okulu Blog Yazarı

Kaynak:

https://www.fastweb.com/student-life/articles/the-15-unconventional-study-tips


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu