BlogDil Öğrenimi

2021 Yılında Öğrenilecek En İyi 7 Dil

Öğrenilebilecek en iyi dillerin neler olduğunu merak ediyor musunuz?

Belki kültürünü sevdiğiniz için bir dil size çekici geliyor olabilir. Ya da telaffuzu hoşunuza gidiyor olabilir.

Ya da dil öğrenmeye sadece faydacı bir perspektiften yaklaşıyorsunuz.

Belki de sadece iş veya yolculuk için elde edeceğiniz fırsatları arttırmak için istiyorsunuz.

Eğer öyleyse size birkaç ipucu vermek için buradayız.

2021’de öğrenilebilecek en iyi ve en kullanışlı dillerden bazılarını öğrenmek için okumaya devam edin.

Arapça

Arapça, Orta Doğu ve Afrika’daki büyüyen ekonomilerde çalışmak isteyenler için faydalı bir yatırım haline geliyor.

Arapça, Dünya Ekonomik Forumu’na göre, dünyanın en güçlü beşinci dilidir. Başlıca küresel ticaret ağları Arap ülkelerine doğru yayıldıkça, Arapça muhtemelen sıralamalarda yükselmeye devam edecek.

Fransızca

Durum böyleyken Fransızca biraz tartışmalı hale geliyor.

Örneğin, 2014 tarihli bir New Republic makalesi, Fransızca’nın dünya için önemli bir dilmiş gibi davranmayı bırakması gerektiğini iddia ediyor.

Fakat diğerleri, Fransızca’nın 11 ülkede tek resmi dil olduğu göz önüne alınırsa, Afrika’nın büyümesi sebebiyle, Fransızca’nın hâlâ önemli bir dil olarak kabul edilebileceğini iddia etmektedir.

Dolayısıyla, Fransa’ya, Quebec’e veya Sahra Altı Afrika’ya seyahat etmek istiyorsanız, geleceğiniz için önemli kapılar açabilecek bu lingua franca‘yı (ortak dili) öğrenmeye değer.

Almanca

Almanca sadece altı ülkede (Almanya, Avusturya, Belçika, İsviçre, Lüksemburg ve Lihtenştayn) resmi olarak konuşulmasına rağmen, yaklaşık 100 milyon kişi tarafından ana dil olarak konuşulmaktadır.

Almanya, Avrupa’nın en büyük ekonomisidir ve dolayısıyla Almanca uluslararası ticaret ve diplomasi için önemli bir dil hâline gelmektedir.

Hintçe

Yabancı dil söz konusu olduğunda herkesin aklına en önce Hintçe’nin gelmemesi biraz şaşırtıcı.

Ancak dünyanın en çok konuşulan dilleriyle ilgili yazımızı hatırlarsanız, 310 milyon kişinin anadili olan Hintçe’nin listenin dördüncü sırada yer alması sürpriz olmaz.

Yalnızca popülerliğe bağlı olarak, Hintçe konuşarak elde edeceğiniz birçok fırsatı kaçırmak utanç verici olurdu – Hintçe’nin, size sağlayacağı zengin ve büyüleyici kültürlere erişim olanağından bahsetmeye gerek yok.

Mandarin Çincesi

Mark Zuckerberg, herkesin önünde Mandarin yeteneğini sergilediğinde, bazıları hayran kaldı, bazılarının hoşuna gitti ve diğerleri ise alay etti.

Kabul edelim; Mandarince öğrenmek kariyeriniz için yapabileceğiniz en akıllıca hareketlerden biridir. Çin hali hazırda dünyanın en büyük ticaret ülkesidir ve günümüzdeki GSYİH projeksiyonlarına baktığımızda Çin’in 2029’da ABD’yi geçeceğini öngörebiliriz.

Elbette, Mandarince iyi iş fırsatlarından çok daha fazlasıdır.

Dünyada en çok konuşulan dil olmasının yanı sıra çevrimiçi olarak da en çok kullanılan ikinci dildir. Böylece pratik yapmak için birçok fırsatınız olacaktır.

Portekizce

Portekiz’de 10 milyondan fazla kişiyle Portekizce pratik yapabilecekken, Brezilya Güney Amerika iş dünyası için bir sonraki durak gibi görünüyor.

Brezilya, Latin Amerika’nın en büyük ekonomisi ve anadili İngilizce olanlar için Portekizce öğrenmek çok zor değil.

Aslında, British Council Portekiz’i İngiltere’nin geleceği için en önemli 10 dil arasına ekledi. Bu, Brezilya’nın eğitim, diplomasi ve tabii ki yabancı yatırım için bir fırsat dünyası olduğunun açık bir göstergesi olarak yorumlanabilir.

İspanyolca

İspanyolca sizi uzaklara götürebilir.

Arjantin, Meksika, Şili, Dominik Cumhuriyeti, Honduras, El Salvador, Nikaragua, Peru, Venezuela, İspanya… Dünya genelinde 480 milyondan fazla kullanıcısı ile İspanyolca pratik yapabileceğiniz ülkelerden sadece birkaçı.

Bu yazıyı okuyorsanız, büyük olasılıkla, hangi yabancı dili öğrenmek istediğiniz konusunda zaten bir fikriniz var.

Ama kim bilir, belki de tüm yumurtalarınızı tek bir sepete koymak istemezsiniz ve dil becerilerinize üçüncü veya dördüncü bir dil eklemek istersiniz?

İyi haber şu ki, Busuu ile sadece tek bir dile odaklanmak zorunda değilsiniz. Tek seferde ve kendi hızınızda 12 dile kadar öğrenebilirsiniz, bu da tüm dilsel olasılıkları kendi lehinize çevirmenizi sağlar.

Sibel Güney

Proje Yönetim Okulu Blog Yazarı

Kaynak: https://blog.busuu.com/best-languages-to-learn/

Görsel: Yaren Yakut


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu