BlogOnline Kaynaklar

2019 Yılının En İyi Çevrimiçi Öğrenme Platformları

Hem bireyler hem de işletmeler için Öğrenme Yönetim Sistemleri (LMS) araçları ve beceri paylaşımı toplulukları

Eğitim ve öğretim söz konusu olduğu zaman çevrimiçi platformlar ister evde ister üçüncü taraf sağlayıcılar tarafından sağlanan paketler olsun giderek daha fazla olağan sağlıyor.

Öğrenim Yönetim Sistemleri (LMS) sayısı sadece önemli bir ölçüde artmıyor, aynı zamanda hem eğitmenler hem de personel yetiştirmek isteyen şirketler için yeteneklerini geliştirmek isteyen bireylerin de kalitelerini, erişimlerini ve değerlerini artırıyor.

Öğrenim Yönetim Sistemlerinin kilit noktası hem eğitmen hem de stajyer için kullanım kolaylığıdır ve birçok platform mesajlaşarak iletişim ve görüntüleme oranları ve katılımla ilgili verilerle analitik gibi bir dizi ek dahili özellik içerir.

Yapay Zekâ (AI) kullanımı giderek daha fazla çevrimiçi öğrenmenin bir özelliği haline geldiğinden öğrenme sunumu bireye özgü sonuçlara göre uyarlanabilmektedir. Buradaki bariz avantaj öğrencilerin gerçek beceri seviyelerine uygun sunum ve seminerlere doğru atlayabilmeleridir.

Birçok işletme ve eğitim kurumu bir dereceye kadar doğrudan yüz yüze eğitime devam etmek zorunda kalacak olsa da LMS kullanma yeteneği sadece potansiyel verimlilik değil aynı zamanda maliyet tasarrufu da sunar.

 

 

Docebo

İşbirlikçi öğrenme platformu

+ Etkileşim yapabilen öğrenciler

+ Tamamen özelleştirilebilir

+ Kullanımı kolay

Docebo , çalışanlar veya müşterilerin çevrimiçi öğrenimi için kurslar düzenlemenize, izlemenize ve dağıtmanıza yardımcı olan bir Öğrenme Yönetim Sistemidir (LMS).

Docebo öğretimlerinde yalnızca tek yönlü bir yayın sunmak yerine, öğrencilerin soru sormalarını ve kuruluşlarındaki ilgili uzmanlardan yanıt almalarını sağlayarak uyum içinde çalışmaya teşvik eder. Öğrenciler ayrıca kendi bilgilerini de takımlar arasında paylaşabilirler ve konuya vakıf uzmanlar tarafından değerlendirilir ve onaylanırlar.

Platform yöneticileri kuruluşlarının beceri ve yetkinlik eksikliklerini etkin bir şekilde yönetmelerine yardımcı olmak için Docebo Perform aracı, belirli alanlarda beceri sahibi olmak isteyenlere resmi ve gayri resmi eğitim oturumları tahsis etmenizi sağlar. Sistem özelleştirilebilir, böylece kuruluşunuzun markasına göre uygun bir duygu ve görünüm verebilirsiniz.

Docebo, düzgün ve kullanımı kolay bir kullanıcı arayüzü sunar ve çok çeşitli üçüncü taraf bütünleşmeleriyle bilinir, bu nedenle platformun kuruluşunuzun eğitim programlarında uygulanması rahat bir süreci olmalıdır. Aşağıdaki linkten Docebo fiyat planı için fiyat teklifi alabilirsiniz.

 

 

Udemy

Öğretmenler, öğrenciler ve işletmeler için gelişen bir topluluk

+ Çok sayıda kurs

+ Kullanıcı davranışını izlemek için araçlar

–  İş planları ucuz değil

Udemy  çevrimiçi öğrenme dünyasında tanınmış bir isimdir ve şu anda 65.000’den fazla ders olanağına ve 15 milyondan fazla öğrenciye sahiptir.

İki ana plan seçeneği vardır: Takım ve İşletme. Takım Planı temel özellikleri sunması için 5-20 kullanıcı tarafından kullanılabilir ve 240 $ tutarındadır. Kurumsal Plan kullanıcı katılımı göstermek için analitiklerin yanı sıra Tekli Oturum Açma (SSO) ve çeşitli Uygulama Programlama Arayüzleri içeren ek özelliklerle bilinir. Her ikisi de ücretsiz deneme veya demo için kullanılabilir.

Bu arada hizmeti uzun süre kullanmaya çalışan kuruluşlar bir “Udemy for Business” hesabını seçebilirler. Bu belirli alanlarda çalışanların uzmanlaşması için tasarlanmış 2500’den fazla işletme ile ilgili dersin kilidini açar. Bireysel çalışanlar için hangi malzemelerin en iyi şekilde çalıştığını öğrenmek için öğrenim katılımını ölçebilir, kullanıcı davranışı ve öğrenme biçimleri hakkında fikir edinebilirsiniz.

 

 

Skıllshare

Yaratıcılık eğilimli bir öğrenme topluluğu

+ Sınıflar sadece okumayı değil, ‘yapmayı’ teşvik eder

+ Niş becerilerini kapsar

–  Akredite edilmiş (onaylanmış) kurs yoktur

Skillshare kendisini ‘yaratıcılar’ için çevrimiçi bir topluluk olarak tanımlıyor ve burada öğretmenlik yapmak isteyen herkes bir sınıf oluşturabiliyor. Bu sınıfların 21.000’i tipik olarak tasarım, fotoğrafçılık, işletme, teknoloji, film ve yazı üzerine uzmanlaşmıştır.

Skillshare topluluğunda 3 milyondan fazla insan var ve serbest çalışanlar ve niş bir sektörde çalışanlar için potansiyel olarak değerli bir araç olan çeşitli endüstrilerdeki insanlarla bağlantı kurma ve görüşlerini paylaşma şansı sunuyor. Platform pasif öğrenme yerine her ders tamamlandığında geri bildirimli pratik bir projeyle birlikte ‘yapmayı’ teşvik ediyor.

 

Skillshare ekip üyelerinin ilerleyişini izlemenizi sağlayan kullanım raporlama araçlarıyla ekipler tarafından da kullanılabilir. Fiyatlar kullanıcı başına yıllık 99 $ (75 £) ile başlar, ancak çok sayıda çalışanı almak isteyen kuruluşlar için indirimler mevcuttur.

 

 

skillshare-online

 

 

WızIQ

Derslerini yarat

+ Kitle izleyiciye ulaşmanıza yardımcı olur

+ Mobil versiyon mevcuttur

+ İyi kişiselleştirme özellikleri vardır

WizIQ  öğrencilerden ziyade öğretmenleri daha doğrudan hedef almaktadır. Başkalarına öğretmek ve onları eğitmek isteyenlere sanal sınıf ve Öğrenme Yönetim Sistemleri (LMS) yazılımı sunmaktadır.

WizIQ ile canlı dersler veya öğrencilerin istedikleri hızda çalışılacak materyaller olarak verilebilecek etkileşimli dersler oluşturabilir ve satabilirsiniz. Bunlar dünyadaki öğrenci kaydını en üst düzeye çıkarmak ve gelir akışını büyütmek için kolayca büyük açık çevrimiçi kurslara (MOOC) dönüştürülebilir.

WizIQ’u bir organizasyon içinde kullanma açısından kullanıcılar çalışanları, ortakları ve müşterileri çevrimiçi eğitimler veya canlı sınıflar aracılığıyla eğitmek için markalı öğrenme portalları oluşturabilirler. Tasarım özellikleri eğitim kurslarına gösterişli ve profesyonel bir his vermek isteyenler için oldukça geniş ve kullanımı kolaydır. Hem iOS hem de Android cihazlar için WizIQ uygulaması ile hareket halindeyken tüm derslerin keyfini çıkarabilirsiniz.

WizIQ farklı katmanları için fiyatlandırmaları gösteriyordu ancak şimdi bir teklif için satış ekibiyle iletişime geçmeniz gerekiyor.

 

 

Adobe Captıvate Prime

Adobe’den genel anlamda kapsamlı bir platform

+ Kullanışlı otomasyon araçları

+ 24/7 destek

+ Oyunlaştırma unsurları

Yazılım dünyasının pek çok köşesinin Adobe tarafından dokunulmaz ve bilgisayar yönetiminin öğrenme yönetimi piyasası için kendi çözümüne sahip olduğundan emin olun. Adobe Captivate Prime  eğitimi kolay ve eğlenceli bir şekilde tamamlamayı hedefleyen işletme için bir Öğrenme Yönetim Sistemleri (LMS) platformudur.

Adobe’a göre, kurslar başlamanıza yardımcı olacak araç takımı sayesinde 90 dakikadan daha az bir sürede başlatılabilir. Çevrimiçi yardım merkezi, ürün içi videolar ve 7/24 destek de yöneticilere bu yolda yardımcı olur. Süreci daha da yumuşatma öğrenme planlarını otomatik olarak belirlemenizi, raporları planlamanızı ve kullanıcıları senkronize etmenizi sağlayan otomasyon özellikleridir.

Öğrenim programları kurulduktan sonra, takip araçları bireylerin, bölümlerin ve ortakların öğrenme hedefleriyle ne yaptıklarını gösteren ek bilgiler içeren kullanıcılar tarafından elde edilen sertifikalara ve gelişmeyi izlemenize olanak sağlar. Diğer özellikler arasında, birden fazla sayfa açmadan kolay kontrol ve gezinme için düz bir kullanıcı arayüzü tasarımı, kuruluşunuzun uyumluluk konusunda güncel kalmasını sağlayan yinelenen sertifikalar, bireysel kullanıcılar için öğrenme deneyimini kişiselleştirme yeteneği ve skor yarışları ve başarı rozetleri gibi oyun araçları bulunur.

Fiyatlar kullanıcı başına aylık 4 ABD Doları’ndan başlar.

 

 

Diğerleri

Daha önce ‘Canvas LMS’ olan Instructure, yüksek öğretime yöneliktir ve daimi özellikler sağlamada kullanılabilirlik ve güvenilirliğe öncelik vermekten gurur duyar. İşbirliğini ve üçüncü taraf eklentilerini davet eden açık kaynaklı bir platformdur ve kullanıcının özgün öğrenme ihtiyaçları için tamamen özelleştirilebilir.

Create LMS  çok yönlü bir öğrenme platformudur. Çalışanların eğitimini izlemek ve işlemden geçirmek için bir Öğrenme Yönetim Sistemleri (LMS), öğrenme materyallerinizi oluşturmanıza yardımcı olacak özel kurslar ve 20.000’den fazla olan hazır kurs sunar.

LMS sahnesindeki bir başka oyuncu da Litmos’dur. Kullanımı kolay bir arayüz ve önceden oluşturulmuş dersler çalışan eğitimi, müşteri eğitimi, kanal eğitimi ve uyumluluk için bir platform sunar.

Totara Learn  piyasadaki tescilli hizmetlerden daha iyi bir fiyat teklifi sunduğunu iddia eden bir özellikteki öğrenme platformudur. Kullanıcılara çalışanların rollerini, eğitim ihtiyaçlarını ve hedeflerini yansıtan bireysel öğrenme planları oluşturmalarını sağlar.

Kurslarınızdan para kazanma için bir e-ticaret aracı, kolay yönetim için otomasyon özellikleri ve kullanışlı organizasyon çapında bilgiler sunan gösterge panoları ile tamamlanan Absorb LMS , yüksek kaliteli bir öğrenme yönetimi platformu arayan bir şirket için değerli bir adaydır.

 

Hilal Suna

Proje Yönetimi Okulu Blog Yazarı


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu