Erasmus+Erasmus+ Gençlik

Türkiye – Arnavutluk Gençlik Değişimi Programı

Türkiye ile Arnavutluk arasında iş birliğinin güçlendirilmesi, gençler arasında iyi ilişkilerin geliştirilmesi, karşılıklı olarak sınırları aşan bir dayanışma, saygı ve dostluk kültürünün oluşturulması, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunulması, gençlik çalışmalarının yerinde görülmesi ve iyi uygulama örneklerinin tespit edilebilmesi amacıyla Türkiye Maarif Vakfı ortaklığında 6 – 11 Mayıs 2024 tarihleri arasında Arnavutluk’ta “Türkiye – Arnavutluk Gençlik Değişimi” programı gerçekleştirilecektir.

Bu kapsamda başvurularını eksiksiz tamamlayan gençler arasından Bakanlık tarafından oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirme gerçekleştirilecek olup değerlendirme sonucunda 20 asil 10 yedek genç katılımcı belirlenecektir.

Program Akışı

Türkiye- Arnavutluk Gençlik Değişimi Programı 6 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul’dan Arnavutluk’un başkenti Tiran’a gidiş yolculuğu ile başlayacak olup 11 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul’a dönüş seferi ile sona erecektir. Bu tarihler arasında gerçekleştirilecek programımız kapsamında Arnavutluk’ta kültürel tanıtım aktiviteleri, gönüllülük aktiviteleri, tarihi ve kültürel ziyaretler, kurum ziyaretleri ve söyleşiler gibi çeşitlilik arz eden, zengin içerikli etkinlikler gerçekleştirilecektir.

Türkiye – Arnavutluk Gençlik Değişimi Başvuru için Tıklayınız

Programa katılacak gençlerimiz Arnavutluk’un zengin kültürel mirasını keşfedecek, gönüllülük aktiviteleri gerçekleştirecek, tarihi ve kültürel ziyaretlerle geçmişle bağ kuracak ve ilham verici söyleşilerle geleceğe yön verme fırsatı bulacaklardır.

Katılımcılardan Beklentiler

  • Programın tüm etkinliklerine aktif olarak katılmak,
  • Sunulan içerikle ilgilenmek ve etkinliklerde soru sormak, tartışmalara dahil olmak,
  • Farklı kültürlerden ve geçmişlerden gelen diğer katılımcılarla empati kurmak ve onlara saygı göstermek,
  • Yeni fikirlere, yaklaşımlara ve deneyimlere açık bir yaklaşım sergilemek,
  • Program süresince programın kurallarına uymak,
  • Program ve seyahat düzenlemeleriyle ilgili kişisel sorumluluklarını (örneğin program koordinatörü ile iletişime geçmek, GSB İl Müdürlüğü ile görüşmek vb.) yerine getirmek,
  • Programın sunduğu öğrenme ve gelişim fırsatlarını değerlendirmek,
  • Program deneyimleri üzerine düşünmek ve bu deneyimlerin kişisel ve profesyonel gelişimlerine nasıl katkıda bulunduğunu değerlendirmek ve tecrübelerini program akabinde diğer gençlere aktarmak.

Başvuru Takvimi, Başvuru Şekli ve Başvuruların Açıklanması

Başvurular 15 Nisan 2024 tarihi saat 17:00’da sona erecektir. Başvurular çevrim içi başvuru sistemi üzerinden alınacak olup bunun dışındaki e-posta, fiziki vs. olarak yapılan ilgili sistem dışı bütün başvurular kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuru sonuçları Bakanlık internet sitesinden 24 Nisan 2024 tarihine kadar ilan edilecektir.

Başvuru Şartları:

  • Yaş Aralığı: 18-25 yaş aralığında olmak (Program başlangıç tarihi itibariyle 18 yaşından gün almış olmak/6 Mayıs 2006 ve öncesi doğumlular ile program başlangıç tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış olmak/6 Mayıs 1998 ve sonrası doğumlular),
  • Eğitim Durumu: Üniversitelerin lisans, ön lisans veya lisansüstü programlarında kayıtlı öğrenci olmak veya bu alanlardan mezun olmak,
  • Dil Yeterliliği: Asgari düzeyde İngilizce dil yeterliliğine sahip olmak (Programa kabul alınması halinde yabancı dil bilgisi için teyit edici belge istenebilir veya bulunmaması halinde İngilizce mülakat gerçekleştirilebilir.),
  • Uluslararası Temsil Kabiliyeti: Uluslararası bir programda Türkiye’yi temsil edebilecek yetkinliklere sahip olmak,
  • Aktif Katılım: Sportif, kültürel ve sosyal etkinliklerde aktif bir şekilde yer almak,
  • Gönüllülük Faaliyetleri: Gençlik merkezleri veya sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük faaliyetlerinde aktif rol alıyor olmak veya programın ardından rol alacağını taahhüt etmek,
  • Sağlık Durumu: Seyahat için engel teşkil edecek herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak,
  • Yasal Durum: Yürürlükteki kanunlara göre herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmak.

Sıkça Sorulan Sorular:

Türkiye – Arnavutluk Gençlik Değişimi Programında yapılacak etkinlikler nelerdir?

  • Tiran Piramidi, İskender Bey Meydanı, Ethem Bey Camii, Tiran Kalesi Ziyaretleri (06.05.2024)
  • Türkiye Maarif Vakfı Arnavutluk Okulları Elbasan Kampüsü Ziyareti (07.05.2024)
  • Elbasan Kalesi, Kral Camii, Aziz Meryem Mabedi Ziyaretleri (08.05.2024)
  • TMV – UNYT Doğu Kampüsü Ziyareti, Maarif Farm Kindergarten, Türkiye Maarif Vakfı Arnavutluk Okulları Tirana Kampüsü Ziyareti, BunkArt, Dajti Express, Teleferik Programları (09.05.2024)
  • Etnografya Müzesi, Sultan Camii, Eski Şehir, Gorica Köprüsü, Berat Kurşunlu Camii (10.05.2024)
  • Kruje Gezisi, Preze Kalesi, Preze Camii, UNYT Ana Kampüs Ziyareti (11.05.2024)
  • *Programlarda gerekli koşullara göre değişiklikler yapılabilir.

Türkiye–Arnavutluk Gençlik Değişimi Programı’na dâhil olacak katılımcılardan herhangi bir ücret alınacak mı?

Türkiye–Arnavutluk Gençlik Değişimi Programı’nın bütün masrafları Bakanlığımız tarafından karşılanacak olup katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

Program’da konaklama nerede olacaktır?

Arnavutluk/Tiran’da gerçekleşecek programda konaklamalar Türkiye Maarif Vakfı’na ait öğrenci yurdunda dört kişilik odalarda olacaktır.

Program’da seyahatler nasıl olacaktır?

İstanbul-Tiran ve Tiran-İstanbul uçak biletleri Bakanlığımız tarafından temin edilecektir. İkamet edilen ilden İstanbul’a gidiş dönüş otobüs seyahat masrafları ise katılımcı tarafından ödenecek ve program sonrasında ilgili Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından katılımcılara ödemesi yapılacaktır.

Türkiye–Arnavutluk Gençlik Değişimi Programı başvuruları nasıl olacaktır?

Başvuru linkinde yer alan bilgilerin başvuru tarihleri arasında eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir.

Seçildikten sonra başvurumdan veya program esnasında hakkımdan vazgeçebilir miyim?

Program başlamadan önce yazılı olarak başvurulması halinde başvuru iptal edilecektir. Program başladıktan sonra mücbir bir sebep olmadığı takdirde programdan ayrılma talebi kabul edilmeyecektir. Bakanlığın onayı olmadan programdan ayrılmak isteyen katılımcılar, kendisi için yapılan tüm masrafları geri iade etmek zorundadır.

Programa kabul edilmem halinde ibraz etmem gereken bir belge var mı?

Başvurunun kabul edilmesi halinde, katılımcılardan öğrenci belgesi, diploma, yabancı dil belgesi (varsa), adli sicil belgesi ve gerekli diğer belgeler elektronik ortamda talep edilecektir.


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu