İş İlanlarıYurt İçi Kariyer

KODA 3 Farklı İş İlanı

KODA (Köy Okulları Değişim Ağı Derneği) olarak 2016 yılından bu yana Türkiye’nin köy ve kırsal mahallelerinde eğitimin niteliğini sürdürülebilir biçimde artırmak için öğretmenlere, öğretmen adaylarına ve ebeveynlere yönelik eğitimler düzenliyor, topluluklar kuruyor, örnek eğitim programları geliştiriyor ve araştırmalar yapıyoruz. Mevcut faaliyetlerimizin yanında 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri sonrasında Hatay ve Adıyaman’da afet sonrası çalışmalarımızı da başlattık.

KODA olarak, köy ve kırsal mahallelerde yaşayan çocukların nitelikli bir eğitim alarak büyümelerinin mümkün olduğuna inanıyoruz. Bunu başarmak içinse aileden öğretmene, eğitim programlarından okul dışı faaliyetlere kadar eğitimle ilgili birçok farklı alanda çalışmalar yapmak gerekiyor.

İstedik ki Türkiye’nin farklı bölgelerinde diğer çalışmalarımız devam ederken bir yandan da bir kırsal ilçeye odaklanalım ve bu ilçede eğitimin farklı boyutlarına dair farklı projeler geliştirelim, uygulayalım ve etkilerini kanıtlayalım. Bu sayede Türkiye’nin farklı köşelerinde ve hatta dünyanın farklı kırsal bölgelerinde eğitime dair çalışmak isteyen kişi ve kurumların da önüne bilimsel temelli uygulama ve politika önerileri sunabilelim. Uzun vadeli olarak da ilçede yaptığımız tüm çalışmaların çocuklar üzerindeki etkisini takip edelim, bu şekilde kırsal bölgelerde nitelikli eğitimin mümkün olduğu inancını dalga dalga büyütelim ve yayalım.

Bu hedeflerle bir ilçede KODA’ya bağlı olarak çalışacak bir Kırsalda Eğitim ve Ar-Ge Merkezi oluşturmaya karar verdik, bu Merkez’in yerini de 2020’de Bursa Orhaneli olarak belirledik. İlk iki yıl pandemi dolayısıyla da biraz ufak ama sağlam attığımız ilk adımlarımız 2022 sonbaharı itibarıyla daha da hızlandı. Şimdi geldiğimiz noktada hayata geçirmek istediğimiz birçok yeni araştırma ve proje fikrimiz var. Hem ilçede başlattığımız faaliyetleri devam ettirmek hem de yeni projeleri uygulamaya koymak ve bir yandan da yenilerini geliştirmek için gücümüze güç katmaya, yeni bir ekip arkadaşına ihtiyacımız var.

Bu yeni ekip arkadaşımızdan, KODA Orhaneli Kırsalda Eğitim ve Ar-Ge Merkezi Koordinatörü’nden, temel beklentilerimiz şunlar:

  • Orhaneli Kırsalda Eğitim ve Ar-Ge Merkezi kapsamında planlanan tüm işlerin eksiksiz, zamanında ve KODA’nın strateji ve değerlerine uygun biçimde planlandığından, gerektiğinde revize ve icra edildiğinden emin olunması,
  • Orhaneli Kırsalda Eği̇ti̇m ve Ar-Ge Merkezi kapsamında hayata geçirilecek yeni projelerin ilk uygulamalarının detaylı planlamasının ekip üyeleri ile beraber yapılması, başlangıç aşamasında gerektiği kadar icrada ekibe destek olunması, planlı bir şekilde projelerin yürütmesinin ilgili ekip üyeleri ve gönüllülere devredilmesi ve gerektiğinde kimi projelerde yürütmede yer almaya devam edilmesi,
  • Projelerin izleme-değerlendirme süreçlerinin kurgulanması ve nihai raporlarının hazırlanması,
  • Orhaneli Kırsalda Eği̇ti̇m Merkezi kapsamında gerçekleştirilmek istenen projelere kaynak geliştirilmesi için KODA Kaynak Geliştirme ekibi ile koordineli olarak çalışılması,
  • Orhaneli ve Bursa’da gerçekleşen etkinlik ve görüşmelerde KODA’nın temsili, Orhaneli ve Bursa’da ilgili STK’lar, kurumlar ve uzmanlar tarafından derneğin bilinirliğinin sağlanması.

Bu pozisyonda bizimle çalışacak arkadaşımızın Bursa Orhaneli’nde ikamet etmesini, en az 5 yıl çalışma deneyiminin olmasını, daha önceden kırsal bölgede yaşama ya da (profesyonel veya gönüllü) çalışma deneyiminin olmasını, ehliyet sahibi olmasını bekliyoruz. Ayrıca proje yönetimi, yazımı ve temel araştırma yöntemleri konularına dair de bilgi sahibi olmasını, yüksek organizasyon, sorun çözme, analitik düşünme, planlama ve iletişim becerilerine sahip olmasını arzuluyoruz. Ayrıca elbette KODA’nın her ekip üyesi gibi öğrenmeye açıklık ve ekip çalışmasına yatkınlık da bu pozisyona gelecek arkadaşımızı belirlerken bizim için öncelikli kriterler arasında olacak.

Eğer KODA Orhaneli Kırsalda Eğitim ve Ar-Ge Merkezi Koordinatörü olarak aramıza katılmak istersen özgeçmişini ve motivasyon mektubunu “KODA Orhaneli Kırsalda Eğitim ve Ar-Ge Merkezi Koordinatörü” başlığıyla basvuru@kodegisim.org adresine 05 Temmuz Çarşamba günü saat 22.00’ye kadar iletebilirsin.

2. İş İlanı

Afet Sonrası Kırsalda Destek (ASKDEP) programı temelde mentor öğretmenler ve mesleğin başındaki öğretmenlerin dayanışarak bütünsel bir bakış açısı ve etkileşimle güçlenmesini amaçlıyor. Katılımcı öğretmenlerin eş zamanlı olarak aile çalışmaları ve sosyal duygusal öğrenme içerikleriyle desteklendiği, mesleğin başındayken karşılaşabilecekleri zorlukların üstesinden gelebilmeleri için kolaylaştırıcı araçların ve destek mekanizmalarının sağlanmasının amaçlandığı bir yıllık bir program. Program Koordinatörü ve Mentor Danışmanının ağırlıkta mentorleri destekleyerek yürüttükleri program, Aile ve Sosyal Duygusal Öğrenme Eğitimleri ile birlikte, katılımcı öğretmenlerin edindikleri bilgileri kendi sınıf ve veli etkileşimlerine taşımalarını, bir yandan mentor desteği ile sınıf iklimi ve öğretmenlik becerilerine dair gelişim alanlarını keşfederken, bir yandan uzman eğitmen ve psikologlar desteği ile bütünsel şekilde yıl boyunca güçlenmelerini amaçlanıyor.

Programın bir ayağı olana “Aile Çalışmaları” alanında rol alacak olan ekip arkadaşımızdan beklentilerimiz:

Birinci dönem:

  • KODA’nın şimdiye kadar aile alanında yaptığı çalışmaların içeriklerini öğrenme, KODA eğitmenlerinin aile eğitimlerini gözlemleme,
  • KODA’nın Aile Çalışmalarının planlama, strateji ve içerik geliştirme, yürütme süreçlerini öğrenme ve ilgili ekip üyelerine tüm bu süreçlerde gerektiğince destek olma,
  • KODA’nın Bursa, Orhaneli’nde aile eğitimlerini yürüttüğü mevcut köylerde eğitim uygulamalarında bulunma,
  • KODA Mentor öğretmenlerinin okullarında uyguladıkları aile eğitimi programlarını KODA Mentor Öğretmen Danışmanı ile koordineli biçimde takip etme, eğitimlerin uygulandığından ve temel hedeflerine ulaştığından emin olma,
  • Afet Sonrası Kırsalda Destek Programı Öğretmen Kış Kampı ’nın organizasyonunda rol alma.

İkinci dönem:

  • Afet Sonrası Kırsalda Destek Programı kapsamında afet bölgesinde KODA ile beraber çalışan 70 öğretmenin okullarında uyguladıkları aile eğitimi programlarını takip etme, eğitimlerin uygulandığından ve temel hedeflerine ulaştığından emin olma,
  • Eğitimlerin uygulandığı tüm okulları dönem içinde en az bir kez ziyaret etme, öğretmenlerin eğitimlerini gözlemleyerek geri bildirim verme aynı zamanda gözlem notlarını proje izleme-değerlendirme çalışmalarını desteklemek üzere ilgili uzmanlar ve ekip üyeleriyle paylaşma.
  • Afet bölgesindeki eğitim gözlemeleri süreci boyunca edinilen tüm öğrenimlerin dokümantasyonu ve ilgili ekip üyeleriyle paylaşılması,
  • Gönüllü Koordinatörü ile koordineli şekilde Türk Psikologlar Derneği (TPD) ile işbirliğinin yönetilmesi, dönem boyunca Türk Psikologlar Derneği (TPD)’nden gönüllü uzman psikologların proje kapsamındaki 70 köye gerçekleştirecekleri ziyaretlerin planlanması ve takibi.

Yıl boyunca:

  • Yıl boyunca dört tane gerçekleştirilecek çevrimiçi Afet Sonrası Kırsalda Destek Programı Aile Eğitimi Eğitici Eğitimlerinin organizasyonunun yapılması  ve bu eğitimlerde kademe kademe eğitmen olarak da rol alma.

Bu pozisyonda bizimle çalışacak arkadaşımızın Üniversitelerin Psikoloji, Sosyoloji, Eğitim Bilimleri, Çocuk Gelişimi ve Sosyal Hizmetler alanlarından birinden mezun, Projenin ilk yarısında Ağustos 2023- Ocak 2024 tarihleri arasında Bursa, Orhaneli’nde yaşayabilmesi ve Projenin ikinci yarısında, Şubat-Temmuz 2024 arasında ise afet bölgesinde gezici olarak çalışabilmesi, en az 5 yıl ilgili alanda çalışma deneyiminin olması, daha önce gönüllü ya da profesyonel olarak aile eğitimlerinde eğitmenlik yapmış olması, kırsal bölgede yaşama ya da (profesyonel veya gönüllü) çalışma deneyiminin olmasını, ehliyet sahibi olmasını bekliyoruz. Ayrıcaçok iyi iletişim, sorun çözme ve pozitif yaklaşım, işbirliği halinde çalışma, planlama ve organizasyon becerilerine sahip olmasını arzuluyoruz. Ayrıca elbette KODA’nın her ekip üyesi gibi öğrenmeye açıklık ve ekip çalışmasına yatkınlık da bu pozisyona gelecek arkadaşımızı belirlerken bizim için öncelikli kriterler arasında olacak.

Eğer  Aile Çalışmaları Programı Eğitmeni olarak aramıza katılmak istersen özgeçmişini ve motivasyon mektubunu “Aile Çalışmaları Program Eğitmeni” başlığıyla basvuru@kodegisim.org adresine 05 Temmuz Çarşamba günü saat 22.00’ye kadar iletebilirsin.

Özgeçmişi işe uygun olan adayları 3 Temmuz haftası mülakata davet edeceğiz, 17 Temmuz haftası da kesin kararı vererek hemen yeni ekip arkadaşımızla sahada beraber çalışmaya başlayacağız.

3. İş İlanı

Afet Sonrası Kırsalda Destek (ASKDEP)  programı temelde mentor öğretmenler ve mesleğin başındaki öğretmenlerin dayanışarak bütünsel bir bakış açısı ve etkileşimle güçlenmesini amaçlıyor. Katılımcı öğretmenlerin eş zamanlı olarak aile çalışmaları ve sosyal duygusal öğrenme içerikleriyle desteklendiği, mesleğin başındayken karşılaşabilecekleri zorlukların üstesinden gelebilmeleri için kolaylaştırıcı araçların ve destek mekanizmalarının sağlanmasının amaçlandığı bir yıllık bir program. Program Koordinatörü ve Mentor Danışmanının ağırlıkta mentorleri destekleyerek yürüttükleri program, Aile ve Sosyal Duygusal Öğrenme Eğitimleri ile birlikte, katılımcı öğretmenlerin edindikleri bilgileri kendi sınıf ve veli etkileşimlerine taşımalarını,  bir yandan mentor desteği ile sınıf iklimi ve öğretmenlik becerilerine dair gelişim alanlarını keşfederken, bir yandan uzman eğitmen ve psikologlar desteği ile bütünsel şekilde yıl boyunca güçlenmelerini amaçlanıyor.

Programın bir ayağı olana “Sosyal Duygusal Öğrenme” alanında rol alacak olan ekip arkadaşımızdan beklentilerimiz:

Birinci dönem:

  • KODA’nın şimdiye kadar Sosyal Duygusal Öğrenme alanında yaptığı çalışmaların içeriklerini öğrenme, KODA eğitmenlerinin Sosyal Duygusal Öğrenme eğitimlerini gözlemleme,
  • KODA’nın Sosyal Duygusal Öğrenme çalışmalarının planlama, strateji ve içerik geliştirme, yürütme süreçlerini öğrenme ve ilgili ekip üyelerine tüm bu süreçlerde gerektiğince destek olma,
  • KODA’nın Bursa, Orhaneli’nde Sosyal Duygusal Öğrenme eğitimlerini yürüttüğü mevcut köylerde eğitim uygulamalarında bulunma,
  • KODA Mentor öğretmenlerinin okullarında uyguladıkları sosyal duygusal öğrenme alanıyla ilgili çalışmaları KODA Mentor Öğretmen Danışmanı ile koordineli biçimde takip etme ve öğretmenlere gerektiğinde destek olma,
  • Afet Sonrası Kırsalda Destek Programı Öğretmen Kış Kampı’ nın organizasyonunda rol alma.

İkinci dönem:

  • Afet Sonrası Kırsalda Destek Programı kapsamında afet bölgesinde KODA ile beraber çalışan 70 öğretmenin okullarında uyguladıkları Sosyal Duygusal Öğrenme eğitim programını takip etme, eğitimlerin eksiksiz uygulandığından ve temel hedeflerine ulaştığından emin olma,
  • Eğitimlerin uygulandığı tüm okulları dönem içinde en az bir kez ziyaret etme, öğretmenlerin eğitimlerini gözlemleyerek geri bildirim verme aynı zamanda gözlem notlarını proje izleme-değerlendirme çalışmalarını desteklemek üzere ilgili uzmanlar ve ekip üyeleriyle paylaşma.
  • Afet bölgesindeki eğitim gözlemleri süreci boyunca edinilen tüm öğrenimlerin dokümantasyonu ve ilgili ekip üyeleriyle paylaşılması.

Yıl boyunca:

  • Yıl boyunca dört tane gerçekleştirilecek çevrimiçi Afet Sonrası Kırsalda Destek Programı Sosyal Duygusal Öğrenme Eğitici Eğitimlerinin organizasyonunun yapılması ve bu eğitimlerde kademe kademe eğitmen olarak da rol alma.

Bu pozisyonda bizimle çalışacak arkadaşımızın Üniversitelerin Psikoloji, Sosyoloji, Eğitim Bilimleri, Çocuk Gelişimi ve Sosyal Hizmetler alanlarından birinden mezun, Projenin ilk yarısında Ağustos 2023- Ocak 2024 tarihleri arasında Bursa, Orhaneli’nde yaşayabilmesi ve Projenin ikinci yarısında, Şubat-Temmuz 2024 arasında ise afet bölgesinde gezici olarak çalışabilmesi, en az 5 yıl ilgili alanda çalışma deneyiminin olması, daha önce gönüllü ya da profesyonel olarak aile eğitimlerinde eğitmenlik yapmış olması, kırsal bölgede yaşama ya da (profesyonel veya gönüllü) çalışma deneyiminin olmasını, ehliyet sahibi olmasını bekliyoruz. Ayrıcaçok iyi iletişim, sorun çözme ve pozitif yaklaşım, işbirliği halinde çalışma, planlama ve organizasyon becerilerine sahip olmasını arzuluyoruz. Ayrıca elbette KODA’nın her ekip üyesi gibi öğrenmeye açıklık ve ekip çalışmasına yatkınlık da bu pozisyona gelecek arkadaşımızı belirlerken bizim için öncelikli kriterler arasında olacak.

Eğer  Sosyal Duygusal Öğrenme Programı Eğitmeni olarak aramıza katılmak istersen özgeçmişini ve motivasyon mektubunu “Sosyal Duygusal Öğrenme Programı Eğitmeni başlığıyla basvuru@kodegisim.org adresine 05 Temmuz Çarşamba günü saat 22.00’ye kadar iletebilirsin.

Özgeçmişi işe uygun olan adayları 3 Temmuz haftası mülakata davet edeceğiz, 17 Temmuz haftası da kesin kararı vererek hemen yeni ekip arkadaşımızla sahada beraber çalışmaya başlayacağız.

Başvurunu heyecanla bekliyoruz!

 


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu