İş Görüşmesinde Karşınızdakini Etkilemek İçin 5 Gizli İpucu

Bir iş görüşmesine davet edildiyseniz, zaten doğru bir şey yapıyorsunuz demektir. Kendinizi kâğıt üzerinde iyi bir şekilde tanıttınız ve şimdi bunu şahsen anlatmanız gerekiyor. Görüşmecinizi gerçekten etkilemek için ödevinizi tam yapmanız gerekmekte. Mümkün olan en iyi halinizi sunmanız ve güçlü bir şekilde başlamanız çok önemli.

İş görüşmesini yapan kişiler, sizinle tanıştıktan sonraki ilk 10 saniyede sizin hakkınızda bir fikir oluştururlar ve hemen hemen ilk 10 dakika içinde işe uygun olup olmadığınıza karar verirler. İlk 10 dakikayı doğru kullanmaktan daha fazlasını yapsanız mutlaka daha yararlı olur, iş görüşmesinin her saniyesini dolu geçirmelisiniz.

5 Gizli İpucu

Her Şeyi Araştırın

Herhangi bir iş görüşmesine iyice hazırlanmanız gerektiğini söylemeye gerek yok. Bir sonraki iş görüşmenizde karşınızdakini gerçekten etkilemek istiyorsanız, aşağıdakileri doğru bir şekilde yaptığınızdan emin olmalısınız:

Kendinizi İyi Tanıtın

İş görüşmeleri söz konusu olduğunda ilk izlenimler gerçekten önemlidir ve bazı şeyler bir görüşmeciyi profesyonel ve keskin görünümlü bir adaydan daha çok etkiler.

İlgili Eşyaları Getirin

Profesyonel ve iyi hazırlanmış materyaller, sizinle görüşecek kişiyi etkileyecek akıllıca bir harekettir çünkü proaktif bir görünüm sağlar ve görüşmeci size daha çok zaman ayırır.

Satış Noktalarınızı Yaratın

Tüm önemli iş görüşmesi sorularını yanıtlamaya hazır olmanın yanı sıra, mülakatçıya önemli satış noktalarınızı açıklamaya da hazır olmanız gerekir. Burada hatırlanması gereken temel şeyler şunlardır:

Teşekkür Ederek Sonlandırın

Son olarak, görüşmeyi kısa bir teşekkür notu ile sonlandırmak uygun olacaktır. Birçok kişi mülakatlarını bu şekilde sonlandırmayı unutuyor. Bu görüştüğünüz kişilerin sizi görme biçiminde gerçekten bir fark yaratıyor.

Eğer görüşeceğiniz kişiyi gerçekten etkilemek istiyorsanız, iş görüşmesine hazır olduğunuzdan emin olun. Önceden ortaya koyduğunuz çalışmalar, görüşme sırasında öne çıkan bir aday olmanıza yardım edecektir. Ayrıca farklı görüşme durumuna hazırlıklı olmak da yardımcı olabilir.

Yasin Karaçelebi

Proje Yönetimi Okulu Blog Yazarı

Exit mobile version