İngilizce Sunum Nasıl Hazırlanır?

Sunum hazırlamak bir dert İngilizce Sunum hazırlamak apayrı bir dert! İngilizce sunum hazırlarken belirli kalıplara ve yönergelere dikkat etmek sunumunuzun kalitesini artıracaktır. Dinleyici kitlesine göre sunumun özellikleri değişmektedir, eğer iş dünyasında İngilizce anadili olan bir kitleye sunum yapıyorsanız daha dikkatli olmanız gerekmektedir. Okul sunumlarında ise anadili Türkçe olan bir kitleye sunum yapmak daha rahat olacaktır. Bu yazımızda size İngilizce sunum yapmanın püf noktalarını paylaşacağız!

Ücretsiz İngilizce Seviye Testi
İngilizce seviyeni merak ediyor musun? Toptalent İngilizce seviye testi ile A1, A2, B1, B2, C1, C2 ingilizce seviyeni ücretsiz öğrenebilir, İngilizce sertifikanı CV’ine hemen ekleyebilirsin! İngilizce seviyeni öğrenmek için hemen tıkla!

 

İngilizce Sunum Nasıl Hazırlanır?

1. Dinleyenleri Selamlama – Giriş

Sunuma başlamadan önce kendinizi, firmanızı/okulunuzu ve unvanınızı belirtmeniz gerekmektedir. Kısa bir giriş tanıtım cümlesi ile dinleyenlere kendinizi tanıtabilirsiniz.

2. Konuyu Tanıtma

Kendinizi tanıttıktan sonra sunumun ne ile ilgili olduğunu kısaca açıklamanız dinleyicilere ön bilgi olacaktır. Sunumda bahsedeceğiniz konuların bir özeti olarak da düşünebilirsiniz.

3. Sunumun İşleyişi ile İlgili Bilgi Verme

Sunumun nasıl ilerleyeceği, metotlar ve konularla ilgili bilgi verebilirsiniz. Sunumda takım etkinlikleri ve bireysel etkinlikler ile ilgili bilgi verebilir, konunuzla ilgili çekici bir anekdot anlatarak dinleyicinin ilgisini çekebilirsiniz.

4. Dinleyicinin İlgisini Çekecek Sorular Sormak 

Sunum sırasında dinleyicinin dikkatini yüksek tutmak önemli ve zor bir mesele. Birçok dinleyen konu uzadıkça sunumdan kopabiliyor ve onların dikkatini çekecek sorular sormak, örnekler vermekler önemli. Kendinize mutlaka kısa soru listesi hazırlamalısınız.

5. Sunumu Bitirmek

Sunumu bitirirken genel bir toparlama yapmak ve dinleyicinin konu ile ilgili sorularını cevaplamak önem taşımaktadır. Sunumu bitirirken genel bir özet geçip sunum sonrası ne gibi ek materyallerden bilgi alınabileceğini açıklayabilirsiniz. Ayrıca dinleyicileri soru sormalarını teşvik etmek ve görüşlerini almak katılımı artıracaktır.

İngilizce Sunum Sırasında Dikkat Edilmesi Noktalar

Top 5 Presentation Softwares Sites

 

Exit mobile version