Green Card Nedir? Nasıl Başvurulur

Green Card; Amerika’da oturum izni, çalışma izni ve şirket kurma izni sağlayan, resmi kalıcı oturum kartıdır. Green Card sahibi olursanız bir nevi Amerika’nın kapıları size açılıyor. Peki Green Card başvurusu nasıl yapılır, Green Card şartları nelerdir? Green Card sahibi olduğunuzda Amerika’da ne avantajlarına sahipsiniz?

Green Card Nedir? Nasıl Başvurulur

Yeşil Kart kurası (green card) olarak da bilinen ve Amerikan Kongresi tarafından yapılması zorunlu tutulan yıllık Çeşitlilik Göçmenlik Programı her yıl Amerika’ya az göçmen gönderen ülkelerin vatandaşlarına rastgele seçim yöntemiyle 55,000 göçmen vizesi alma şansı sağlamaktadır.  Kurayı kazanan kişilerin vize alabilmeleri için gerekli eğitim ve/veya iş koşullarını sağlamaları ve diğer gereklilikleri yerine getirmeleri gerekmektedir.

Genel olarak üç Green Card kategorisi vardır:

Green Card Çekilişi için tıklayınız

Amerika İş Bulma Siteleri

Green Card Çekilişi

ABD Dışişleri Bakanlığı, her yıl Çeşitlilik Vize Programı ile toplamda 55.000 Green Card vermektedir. Green Card çekilişini kazanmak şansa bağlı olsa da, bu yol ABD’de yaşam hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyenler için öncelikli bir seçenektir.

Green Card çekilişine katılmak amacıyla internet üzerinden, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı web sitesi üzerinden başvuru yapmak ücretsizdir

Green Card Çekilişi Başvuru Şartları

Exit mobile version