BlogYurtdışı Eğitim

Gezerken Para Kazanmanın 13 Yolu

Hepimizin hayalidir dünyayı gezmek. Hele ki sosyal paylaşım sitelerinde yurt dışında çekilmiş fotoğraflar koyulduğunda ne de çok heves ederiz ben de gidebilsem keşke diye. Hayal kurmak güzel ancak iş gerçeğe gelince maalesef yurt dışı seyahatleri göründüğü kadar kolay olmayabiliyor. Bir şekilde vize alıp turistik amaçla oraya gitseniz dahi asıl yük çoğu zaman tatil dönüşü  başlıyor nitekim çok para harcamış oluyorsunuz ve genellikle bu tür seyahatlerde ‘’cebinizdeki’’ parayı kullanmıyorsunuz, bir sürü borca giriyorsunuz. Eğer seyahat etmek için nakitiniz yoksa ama yine de dünyayı gezme tutkunuzdan vazgeçemiyorsanız, oraya eğitime gitmiş öğrencilerden tutun hayatında ilk defa yurt dışına turist olarak gideceklere kadar, herkes için uygun ‘’Gezerken Para Kazanmanın 13 Yolu’’nu hazırladık sizler için!

1. Sokak Performansları

Dans, müzik, sanat: yeteneğiniz her ne ise sokağın köşesinde sergileyip birkaç para kazanabilirsiniz. Eğer komple gümüş ya da altın rengine boyanırsanız, yemek yiyebilecek ya da geceyi hostelde geçirebilecek kadar dahi para kazanabilirsiniz. Yalnız bunları yaparken ülkenin yasalarının ihlal etmediğinizden emin olun, aksi taktirde para cezası ödeyebilirsiniz! Pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın!

2. Freelance Çalışmalar ya da Özel Dersler

Yaptığınız işe bağlı olarak, web geliştiricisi ya da mühendislik danışmanlığı çalıştığınız kadar para kazanmanıza yardımcı olur. CV’nizi laptopunuzda bulundurmak ya da Upwork’te buna benzer fırsatları denemek işinize yarayabilir! Özel dersler de müzik, dil, matematik, sosyal bilimler gibi herhangi bir alanda olabilir. Bunlar için de uygun Facebook gruplarına üye olup önceden işinizi önceden ayarlayabilirsiniz!

3. Online para kazanılan internet siteleri

Herkes tarafından tercih edilmese de, eğer internetten para kazanılabileceğini düşünüyorsanız kaynak taraması yapıp bir yandan gezinizin keyfini çıkarırken bir yandan online para kazanabilirsiniz!

4.Geçici Öğretmenlik

Eğer akademisyen iseniz bu tam size göre! Hatta eğer kimi zaman dünyanın belli bölgelerindeki ciddi açıklardan ötürü akademisyen olmasanız dahi lise ve denklerinde ücretli öğretmenlik yapabilirsiniz.

5. Uluslararası seyahat eden gösterilerde yer almak

Sirkler, müzik grupları, dans performansları, tiyatro gösterileri… İşleri gereği uluslararası seyahat etmek durumunda kalan bu gibi meslek grupları var. Her ne kadar seyahat boyunca pek de boş vaktiniz kalmayacak olsa da eğer amacınız seyahat etmekse yine de denenebilir. Hem böylelikle farklı arkadaşlar edinebilirsiniz!

6. Saatleri rahat bir işte çalışmak

Eğer evden yürütebileceğiniz bir iş elde edebilirseniz gezinizi bu şekilde de halledebilirsiniz, nitekim bu durumda çoğu zaman evde olmayacaksınız zaten! Cafeler, yerel kütüphaneler… Yalnız bunu yaparken çok pahalı bir ülkeye gitmediğinizden emin olun!

7. Sezonluk İş

Sebzeleri, meyveleri, çiçekleri toplamak… Eğer doğa ile iç içe olmaktan hoşlanıyorsanız veya tarımla ilgileniyorsanız ve uzun saatler dışarıda çalışmak sizi yormuyorsa bu yöntemi deneyebilirsiniz!

8. Hotel ya da Yaz Kampları İşleri

Bu tür aktiviteler genellikle büyüleyici lokasyonlarda olur, belki sahil belki dağ… Bu tür işler çok fazla enerji gerektirebilir ve hotel/kamp dışına çıkmamanız gibi kısıtlayıcı kuralları olabilir. Ancak buralarda kazanacağınız para ile sonrasında geçireceğiniz tatili bedavaya dahi getirebilirsiniz!

9. Satış

Eğer tuttuğunuzu koparan biri iseniz ve yeni şehirlere seyahat etmekten hoşlanıyorsanız seyahat etmek istediğiniz bölgelerdeki satış işleri size uygun olabilir! Örneğin, bazı turistler dükkanlar için komisyon karşılığı çalışabiliyor. Bu gibi arabuluculuk işlerinde çalışarak satışlar yapabilir ve bunları kara çevirebilirsiniz.

10. Hosteller, barlar, restoranlar

Eğer turistik mekanlar ile sınırlı kalmak istiyorsanız yapacağınız barmenlik dahi size keyif verecektir. Özellikle de yoğun dönemlerde bu gibi işler için rekabet olabilir ancak birden çok dil konuşuyor olanlar için bu durum avantaja dönüşecektir! Aynı zamanda çalışma vizesi sahibi olmanız kendi ülkenizdeki işverenler tarafından da daha olumlu karşılanmanızı sağlayacaktır.

11. Güzellik Merkezleri ve Kuaförler

Eğer temel ekipmanları yanınızda taşıyabiliyorsanız, hostel misafirlerine tıraş, masaj gibi hizmetler sunabilirsiniz. Hatta karnavallarda manikür, pedikür, saç kesimi, yüz boyama gibi işler de yapabilirsiniz.

12. Au pairlik

Au pairlik yaş sınırı bulundursa da yine de bedava yatak ve üzerine para kazanmanız için güzel bir yöntem. Yine de siz kontratta yazanlara dikkat edin, ne de olsa haftanın 7 gününü çocuklara bakıcılık yaparak tatilinizi de geçiremezsiniz! Bu konuda güvenilen acentalara başvurun.

13. Tur Rehberliği

İyi bildiğiniz ve sevdiğiniz yerleri görmeye gelen insanlara tur rehberliği yapabilirsiniz. Bu konuda dil gerektiği gibi, kısıtlı kullanımınız dahi olsa işe yarayacaktır. Yeter ki turist grubunu güldürmeyi bilin! Birkaç haftalık bu ve benzeri işlerde çalışmak için rehber arayan acentalar var, onlara göz atabilirsiniz. Ya da spontane olarak bulunduğunuz mekanda turistlerden oluşan grup toplayıp sonrasında verdiğiniz hizmet karşılığında ücret talep edebilirsiniz!

Haydi şimdi bavulunuzu hazırlayıp yola koyulabilirsiniz!

İlayda Bal

Proje Yönetimi Okulu Blog Yazarı


İlgili Makaleler


2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu