En Kolay Çalışma İzni Veren Ülkeler

En Kolay Çalışma İzni Veren Ülkeler listesindeki ülkeleri öncelikli olarak değerlendirerek yurt dışında çalışma vizesine kolaylıkla sahip olabilirsiniz. Eğer yeni bir ülkeye taşınmak ve hemen çalışmaya başlamak istiyorsanız, çalışma vizesine başvurmanız gerekecektir. Sürecin kendisi zorlu olabilir ancak bazı ülkeler vizeyi diğerlerinden çok daha kolay verir. Çalışma vizesi, kendi ülkeniz dışında bir ülkede yaşamanıza ve çalışmanıza olanak tanır. Ayrıca durumunuza bağlı olarak başvurabileceğiniz birden fazla farklı türde çalışma vizesi bulunmaktadır.

En Kolay Çalışma İzni Veren Ülkeler

Almanya

Almanya’nın işgücü 42 milyon kişiden oluşuyor ve bu da onu Avrupa’nın en büyük vasıflı işgücü havuzu haline getiriyor. Üstelik iş piyasası çok kültürlü ve çok dillidir. Almanya göçmen işçileri her zaman memnuniyetle karşılıyor ve yakın zamanda yeni bir ‘fırsat kartı’ (Almanca’da “chancen karte”) adı verilen bir uygulamayı başlattı. Fırsat kartı, yabancı uyruklu kişilerin iş teklifi olmasa bile Almanya’ya giderek iş aramalarına olanak sağlar. Almanya’da Uzun Süreli Vizeye başvurabilir ve aşağıdaki amaçlarla çalışabilirsiniz:

Hallo Almanya İş İlanları

Berlin Almanya İş İlanları

Güncel Almanya İş İlanları 2023

Almanya’ya Nasıl Gidilir?

Almanya İş Bulma Siteleri için Tıklayınız

Almanya Mavi Kart Nedir? Nasıl Alınır? Tıklayınız

Almanya Göçmenlik Başvuru Rehberi

Almanya’da Vize Sponsorluğu Sağlayan İşler için Tıklayınız

Estonya

Estonya, çalışma vizesi başvurularının yüksek oranda kabul edilmesiyle tanınıyor ve bu da onu çalışma vizesi almanın en kolay ülke haline getiriyor. Öte yandan diğer ülkelere göre nispeten az sayıda talep alıyor. Bu nedenle yurt dışında çalışmak için en iyi tercihiniz Estonya olabilir. Kısa süreli bir projede çalışmak istiyorsanız ve ayrıca bir an önce çalışmaya başlamak istiyorsanız ve Estonya’ya vardığınızda oturma izni başvurusunda bulunacaksanız D vizesine başvurmanız faydalı olacaktır.

Her gün yeni iş fırsatları yayınlanmaktadır ve bunları Estonya’da Çalışma web sayfasında bulabilirsiniz.

Estonya Çalışma Web Sitesi için Tıklayınız

Litvanya

Litvanya göçmen işçiler için en çekici ülkelerden biridir. Litvanya’da çalışmak için öncelikle ülkedeki bir işverenden iş teklifi almanız gerekir. İlgili tüm belgeleri işvereninize başarıyla gönderdikten sonra, çalışma izni başvurusunu Litvanya İş Borsasına göndermekle sorumlu olacaklardır. Çalışma iznini İş Borsası veriyor. Ek olarak, AB üyesi olmayan vatandaşların Litvanya’da izinsiz çalışma şansı da var. İşin üst düzey mesleki nitelikler gerektirmesi durumunda çalışan, işgücü piyasası ihtiyaçlarına uygunluk konusunda bir karar alabilir. Bu karar kapsamında onaylanmanız durumunda Ulusal vize (D) veya Litvanya Çalışma Vizesi yerine geçici oturma iznine başvurmanız gerekir.

Litvanya Çalışma Web Sitesi için Tıklayınız

İzlanda

Avrupa ile Kuzey Amerika arasında ideal bir konuma sahip olan İzlanda, yalnızca en nefes kesici yerlerden biri değil, aynı zamanda sağlıklı bir iş-yaşam dengesine sahip olmasıyla da biliniyor. Ortalama İzlanda çalışma haftası 40 saattir ve oldukça esnektir. Sonuç olarak ülke, yurt dışına taşınmak ve çalışmak isteyen binlerce yabancıyı kendine çekiyor. Vize başvurusunda bulunmadan önce yapmanız gereken tek şey bir sözleşme imzalamaktır. Başvurabileceğiniz birden fazla farklı çalışma izni bulunmaktadır. Bunlar en yaygın olanlardan bazılarıdır:

İzlanda Çalışma Web Sitesi için Tıklayınız

Letonya

Letonya’da çalışmak isteyen yabancı uyruklu kişiler bunu oturma izni, D tipi vize ve çalışma izni alarak yapabilirler. Ancak bu, Letonya şirketlerindeki hissedarlar, daimi oturma iznine sahip yabancı uyruklu kişiler ve ülkede bir Letonya firmasını temsil eden yabancı şirketlerin yöneticileri için geçerli değildir. AB vatandaşlarının Letonya’da çalışmak için izne ihtiyaçları yoktur. Ancak 90 günden fazla kalabilmek için yine de oturma iznine başvurmaları gerekiyor. Letonya çalışma izni türleri şunlardır:

Letonya Çalışma Web Sitesi için Tıklayınız

Slovakya

Slovakya’nın piyasa ekonomisine geçişi ve 2023 yılında ekonomik büyümenin yüzde 3,4 olması ihtimali, Slovakya’yı iş arayanlar için en cazip ülkelerden biri haline getiriyor. Slovakya’da çalışmak için genel olarak tek bir oturma ve çalışma izni almanız gerekir; çalışma izni ve istihdam amaçlı geçici ikamet; aile birleşimi amacıyla geçici ikamet ve ilk 12 ay içinde ayrıca çalışma izni; Başka bir Üye Devlette uzun süreli ikamet eden kişi statüsündeki bir üçüncü ülke vatandaşının geçici ikameti ve ayrıca ilk 12 ay içinde çalışma izni.

Slovakya Çalışma Web Sitesi için Tıklayınız

Lüksemburg

Lüksemburg’da çalışma vizesi almak nispeten kolaydır ve ülke kısa vadeden uzun vadeye kadar çeşitli seçenekler sunmaktadır. Küçük bir Avrupa ülkesi olmasına rağmen Lüksemburg, son 40 yıldır Avrupa’nın en yüksek asgari ücrete ve en düşük işsizlik oranına sahip ülkesi.

Vize türleri şunlardır:

Kısa süreli Schengen Vizesi (c), genellikle ticari amaçlarla verilir. Bir konferansa, toplantıya veya diğer ticari faaliyetlere katılmak istiyorsanız kısa süreli vize idealdir.
Uzun Süreli Ulusal Vize (D), 90 günden daha uzun süre çalışmak isteyen yabancı ülkeler, yani özellikle maaşlı, serbest meslek sahibi veya yüksek vasıflı kişiler için tasarlanmıştır.
AB Mavi Kart, yüksek vasıflı ve vasıflı, temel gereksinimleri karşılayan ve 12 aydan uzun süre çalışacak yabancı uyruklu kişiler için tasarlanmıştır.

Lüksemburg Çalışma Vizesi için Tıklayınız

Çekya

Çek Cumhuriyeti, konumu ve büyüyen ekonomisi nedeniyle iş arayanların yanı sıra uluslararası işletmeler için de cazip bir yerdir. İşgücü oldukça vasıflı ve eğitimlidir. Bu nedenle yurt dışında çalışmak isteyen yabancı uyruklu kişilere hitap etmektedir.

Çalışma vizesi türleri aşağıdakileri içerir:

Çekya Çalışma Web Sitesi için Tıklayınız

Exit mobile version