Eğitim & Etkinlik

Tasarım Fabrikası Başvuruları Başladı

Tasarım Fabrikası geleceğe yapacağı yolculuğun bagajında en geniş alan, 18-29 yaş arası gençliğin fikirleri ve hayallerine ayrılmıştır. Eğer siz de geleceğe yön verecek genç fikir ve projelerinizi Tasarım Fabrikası’yla paylaşmak istiyorsanız başvuru formunu doldurabilirsiniz.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Yaratıcı Endüstriler Mali Destek Programı kapsamında 18 ay sürecek olan ve Kreatif bir fikri ürüne veya hizmete dönüştürme yolculuğunda ilham vermek üzere kurulan Tasarım Fabrikası İstanbul Kalkınma Ajansı’nın finans desteği ile çalışmalarına başladı.

Bir düşünce ve üretim merkezi olarak inşa edilen Tasarım Fabrikası, geleceğini yaratıcı düşünce ve endüstriler alanında şekillendirmek isteyen 18-29 yaş arası genç nüfusla yarının dünyasına doğru yolculuğuna devam edecek. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu ve Belgesel Sinemacıları Birliği de Tasarım Fabrikası’ndan dünyaya açılacak fikirlerin ve projelerin yanında!

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

Yaratıcılık son yıllarda en çok aranan yetenek olmuştur. İnsanların daha sorunsuz ve kolay yaşayabilmeleri için ihtiyaçlarını, sınırlı olan kaynakları iyi kullanarak ve koruyarak gidermesi gerekmektedir. İhtiyaçları karşılamaya yönelik fayda sağlayan mal ve hizmetlerin bulunması, bunların üretim ve dağıtımı için her zaman insanların yaratıcılıklarına gerek duyulmuştur. Hatta son yıllarda rekabetin küresel boyut kazanmasıyla rekabet üstü değer elde edebilmek için yaratıcılık aranır olmuştur. Bu özelliği ile yaratıcılık; yeni bir girişim doğarken özgün iş fikirleri bulmada, yaşamını sürdürmeye ve büyümeye çalışan girişimlerin tüm fonksiyonlarında eskiye göre daha sık kullanılan bir strateji olmuştur.

Yeni iş fikri, yeni kurulacak bir girişim için olabileceği gibi daha önce kurulmuş ve hâlen çalışan bir işletme için de geçerlidir. Dolayısıyla yaratıcılık olmadan yenilikçilik, yaratıcılık ve yenilikçilik olmadan da girişimcilik olmaz. Özgür ve yaratıcı süreçlerden geçen, bireyselden çok iş birliği içinde oluşan fikirler daha değerli olacak. En iyi fikir en çok fikirden çıkacak. Onun için tüm girişimler önce en çok fikre ulaşacaklar daha sonra da içinden en iyisini seçeceklerdir.

Yaratıcı girişimci, genellikle bir işletme bünyesinde veya freelancer olarak çalışan, geçimini sağlamak adına yaratıcılığını ya da entelektüel bilgi ve becerilerini kullanan kişiyi ifade eder. Yaratıcı girişimcilik, genellikle imalata ve endüstriyel ürünlere odaklanması bakımından geleneksel girişimcilikten ayrılır.

50 PROFESYONEL

Tasarım Fabrikası’nda yaratıcı Endüstriler ile ilgili alanlarda çalışan 50 profesyonel yaratıcının, ortak çalışma alanı, prototipleme atölyesi, stüdyo ve diğer birimlerden faydalanarak işini geliştirmesi planlanmaktadır.

50 ÇIRAK

50 genç yaratıcının çırak olarak profesyonel yaratıcılar ile eşleşmesi sonucu, ilgili oldukları alanla ilgili yeni bilgileri iş başında öğrenmeleri sağlanacaktır.


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu