BursYurt İçi Burs

ALİKEV Genç Sanatçı Fonu

ALİKEV Genç Sanatçı Fonu bu yıl “ıskalamak” temasıyla düzenleniyor. Fon kapsamında genç sanatçılara toplam 200 bin TL’lik destek sağlanacak.

Yaşamda süratle yol alırken ıskaladıklarımızın ne kadar farkındayız? Sanat, yaşam telaşında koştururken ıskaladıklarımızı keşfedip ortaya çıkarmanın bir yolu olabilir mi? Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın, genç sanatçıların proje fikirlerini ve hayallerini desteklemek için hayata geçirdiği Genç Sanatçı Fonu’nun bu yılki teması “Iskalamak” olarak belirlendi. Son başvuru tarihi 24 Haziran olan fon kapsamında fikirlerini sanat eserine dönüştürmekte finansal desteğe ihtiyaç duyan sanatçıların projelerine toplamda 200 bin TL’lik destek verilecek.

Toplumsal barış ve eşitliğin var olduğu, insan-doğa ilişkileri de dâhil olmak üzere her türlü eşitsiz ilişkiden arınmış bir dünyayı, gençliğin katılımıyla kurarak Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünyayı hayata geçirmek misyonuyla kurulan ALİKEV’in, genç sanatçılara destek olmak üzere hayata geçirdiği Genç Sanatçı Fonu (GSF) Programı bu yıl “Iskalamak” temasıyla düzenleniyor.

Bu yıl geçmiş dönemden farklı olarak “yeni medya sanat üretimleri”nin de  destekleneceği fon kapsamında, fikirlerini sanat eserine dönüştürme anlamında finansal desteğe ihtiyaç duyan genç sanatçıların projelerine destek verilecek. Fondan yararlanmaya hak kazanan genç sanatçılar, alanında uzman sanatçı ve akademisyenlerle yapılacak atölyelere de katılabilecek.

Her sanatçının dilediği kadar eserle başvurabileceği Genç Sanatçı Fonu’nda, aynı sanatçıya ait birden çok başvuru olması durumunda yalnızca bir (1) eser desteklenecek.

Toplam 200 bin TL’lik destek

Son başvuru tarihinin 24 Haziran 2022 olduğu fona, tüm illerden 18 yaşından gün almış ve 30 yaşını geçmeyen kişiler katılabiliyor. 2022 yılının toplam bütçesi 200 bin TL olan Genç Sanatçı Fonu’nda, her yararlanıcı 20 bin TL kadar destek talep edebiliyor.

“Iskalamak kavramının çağrıştırdıklarını irdeleyeceğiz”

Bu yılki tema özelinde Yusuf Atılgan’ın “Yoksa her şey ben olmadığım zaman, benim olmadığım yerlerde mi oluyordu?” dediği ile Tezer Özlü’nün “Hayatı ıskalamak istiyorum, herhangi bir ucundan tutmak değil. İnsanın kendine yararı yokken başkalarına nasıl olsun?“ sorusu arasındaki yelpazeyi incelemek istediklerini belirten ALİKEV “Kimseyi büyüyen zaman ihtiyacına karşılık daha üretken ve hızlı olmaya davet etmeyeceğiz. Yaşamak isterken en çok kendini ıskalayan öznelerin hikayesini keşfetmeye çağırıyoruz. Hep birlikte geçmişe bakmaya, bugünü anlamaya ve geleceği kurmaya çalışırken ıskalananları kimin belirlediğini ifşa etmek istiyoruz. Düşlerimizi, dinlediğimiz ya da yaşadığımız hikayeleri sanat aracılığıyla dönüştürerek ‘ıskalamak’ kavramının çağrıştırdıklarını irdeleyeceğiz.” dedi.

Başvuru koşullarıyla ilgili tüm ayrıntılara Genç Sanatçı Fonu Rehber” dokümanından ulaşılabiliyor. Katılım için gsf.alikev.org adresinde yer alan başvuru platformuna kayıt olmak ve başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmak gerekiyor.

Rehber için: https://gsf.alikev.org/2022/upload/basvuru_rehberi_2022.pdf

İletişim:
Şeyma Keskin – Programlar Sorumlusu

Ali İsmail Korkmaz Vakfı
0543 425 4530
seyma.keskin@alikev.org

Ali İsmail Korkmaz Vakfı Hakkında

Ali İsmail; 2011 yılında, yani henüz 17 yaşındayken, “Toplum İçin Gençlik” isimli bir hareket başlatmış ve arkadaşlarını da örgütleyerek bu kapsamda birçok etkinlik yapmıştı. Yaptıkları ilk etkinlik okulun bahçesini temizlemek olan bu grup, daha sonra huzurevi ziyareti, engelliler için mavi kapak toplama, ilköğretim öğrencilerine okumayı sevdirme, imkânları kısıtlı olan köy okullarına kitap, kıyafet desteği gönderme gibi birçok etkinlik gerçekleştirdi. “Düşlerinde Özgür Dünya” olan Ali İsmail, bu düşlerini gerçekleştirmek için birçok faaliyet yapmıştı ve toplum için yenilerini yapmayı planlıyordu. Ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı, Ali İsmail’in yarım kalan “Düşlerindeki Özgür Dünya” için yola çıktı ve bu amaçla 2014 yılından bu yana faaliyetlerine devam ediyor.

www.alikev.org


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu