BlogOnline Kaynaklar

Öğrenciler İçin Yararlı Mobil Uygulamalar

Son dönemlerde neredeyse her şey için bir uygulama geliştirildi; bu uygulamalar öğrencilerin hayatını kolaylaştırıyor,  ucuzlaştırıyor, daha güvenli ve daha eğlenceli hale getiriyor. Eğer siz de not almak, düzenlemek, zamanında uyanabilmek ya da formda kalmak konularında yardıma ihtiyaç duyuyorsanız sizin için hazırladığımız yazımızı okumaya devam edin.

 

Dersleri Takip Etmek İçin Uygulamalar  

Birkaç yıl önce, öğrenciler en ufak bir bilgiyi bile kaçırmamak için derslerde çılgınca not almak zorundaydılar. Günümüzde ise teknolojinin gelişmesiyle ders takip etme uygulamaları hayal olmaktan çıktı. Bir süredir üniversitelerde derste ses kaydı almak yaygınlaştı. Bu uygulamalar pahalı kayıt cihazlarına ekstra para harcamadan ses kaydetmenize ve daha sonra tekrar dinlemenize olanak sağlıyor.

Eğer iPad kullanıcısıysanız; tüm ders notlarını görüntülü ve sesli olarak kaydedebileceğiniz, dilerseniz not defteri ya da ses kayıt cihazı olarak kullanabileceğiniz SoundNote uygulaması tam da size göre. Yakalamak istediğiniz beyaz bir yazı tahtasıysa, Office Lens uygulaması tahtanın fotoğrafını çekerek PDF, Word ya da PowerPoint olarak kullanabilmenize yardımcı olacaktır. Başka alternatifler olarak Notes Plus(iOS) ve Audio Memos Free – The Voice Recorder(iOS) uygulamalarını deneyebilirsiniz.

 

 

Düzenleme Uygulamaları

Teknoloji -mümkün olacağını asla düşünmediğimiz- düzenlemeyi eğlenceli hale getirme fikrini başarmış gözüküyor. Hala flash bellek kullanmayı bırakamayanlardansanız, düzenlemenizle ilgili kart setleri oluşturmak için ders içeriklerini kullanan StudyBlue uygulamasını düşünebilirsiniz. Ayrıca kendi flash belleğinizi yapabilir ve kendiniz test edebilirsiniz.

İşinize yarayacak diğer bir uygulama; düzenleme kartları, zihin haritaları, flash bellekler, notlar ve quizler oluşturmak için kaynaklar sunmasının yanı sıra; dünyanın her yerinden arkadaşlarınızla bağlantı kurup işbirliği yapabilmenizi sağlayan  GoConqr‘dır. Başka bir seçenek olarak ise her sınavınızı takip eden Exam Countdown(iOS) uygulamasını kullanabilirsiniz.

 

mobil-uygulama-universite

 

Sınavlara Hazırlık Uygulamaları

Üniversitelerin lisansüstü eğitime kabul aşamasında kullandığı MCAT, GMAT, LSAT ve GRE gibi sınavlara hazırlık yapabileceğiniz pek çok uygulama mevcut. BenchPrep uygulaması sınava girecek diğer insanlarla bağlantı kurmanızı, sınavları ya da quizleri incelemenizi sağlar. Uygulamayı ayrıca öğrenme sürecinizi takip etmek için de kullanabilirsiniz.

Diğer bir hazırlık uygulaması, Hindistan ve ABD’de işletme eğitimi almayı düşünen öğrenciler için olan TCY Exam Prep(Android)’ dir. MBA/CAT testleri, GRE, GATE ve banka sınavları için kaynaklar sunar.

 

 

Planlayıcı Uygulamalar

Düzenli olmak, başarı ve refahınız için anahtar kelimedir. Bunun sonucunda son dönemlerde öğrenciler için planlayıcı uygulamalar giderek popülerleşti. Kağıt tasarrufu etmesinin yanı sıra, pek çok uygulama telefonunuza hatırlatıcı bildirimler göndererek size yardımcı olur.

Timetable(Android) programınızı kolayca hazırlayabileceğiniz basit bir arayüze sahip popüler bir uygulamadır. Daha geleneksel tarzda bir kullanım görmek isterseniz My Class Schedule(Android) ya da Class Timetable(iOS) uygulamalarını düşünebilirsiniz.

 

Kaynakça Hazırlamaya Yardımcı Uygulamalar

Eğer siz de uzun bir kaynakça hazırlarken saatlerinizi harcadıysanız, doğru bilgiyi doğru yerde kullandığınızdan emin olmak için ne kadar çok çalışmanız gerektiğini bilirsiniz. Herhangi bir kitabın barkodunun okunmasıyla akademik referans yaratabilen EasyBib, sizin için son derece faydalı ve kullanışlı bir uygulamadır. Kaynakça tarzları çalışmanıza göre çeşitlilik gösterebileceğinden; EasyBib MLA, APA ve Chicago stillerinde referans sağlayabilir. Barkodunuzun fotoğrafını çekin ya da kitabınızın adını yazın. Ve işte, referansınız hazır!

 

 

Video Arama Uygulamaları

Pek çok öğrenci Skype ve FaceTime gibi video arama uygulamalarının öneminin farkına varmış durumda. Bu teknoloji, bilgisayar şirketlerinin kaliteli kameraları ürünlerine entegre ettiklerinden ve internet bağlantı hızlarını arttırdıklarından dolayı daha da kolaylaşıyor. Artık iPhone’da FaceTime’ı kullanmak, sesli arama yapmak kadar kolay. Tabletinizle Skype üzerinden konuşurken akşam yemeği pişirebilir, internette dolaşabilir ya da dilerseniz bir metin oluşturabilirsiniz. Skype ve FaceTime dışında imo ve Tango uygulamalarına göz atabilirsiniz.

Başarılı bir Skype görüşmesinin nasıl yapılacağına dair ipuçları almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

Öğrencilerin Güvenliği İçin Uygulamalar

Öğrencilerin güvenliğini arttırmak için her yerde kullanılabilen pek çok uygulama geliştirilmiştir. Eğer saat geç olduysa ve siz tek başınızaysanız, bu uygulamalar sizin güvende hissetmenize yardımcı oluyor. Hem İOS hem de Android’ de kullanılabilen Circle of Six uygulaması yakın arkadaşlarınızla daima iletişimde kalmanız için tasarlanmış. Mesela arkadaşınız gece dışarı çıktı ve saatlerdir haber alamıyorsunuz. Bu uygulama sayesinde yardıma ihtiyacı olan arkadaşınız, tek tıkla altı kişiden oluşturduğunuz güvenlik çemberinize arama gönderebilir. GPS takip edici sayesinde konumunuzu arkadaşlarınızın telefonlarına ekler ve ihtiyacınız olduğunda birbirinizi bulabilmenizi sağlar.

 

circle-of-six-mobil

 

 

Uyandırma Uygulamaları

Genellikle dersinizin başlamasına 20 dakika varken uyanıyorsanız bu uygulama tam da sizin için. Alarmy: Sleep If You Can kullanıcıların alarmı kapatmadan önce –bir şeyin fotoğrafını çekmek ya da telefonu birkaç kez sallamak gibi- küçük görevleri başarmasını isteyen bir uygulamadır. Alarmy yalnızca sizi uyandırmakla kalmayıp, evden ince bir tişörtle çıktığınızda dışarıda bir sürprizle karşılaşmamanız için size hava durumunu da söyler.

Sleep Cycle uykularının en hafif evrelerinde uyandırarak, kullanıcılara doğru bir uyku düzeni oluşturmayı hedefler. Uygulama bunu hem kullanıcının hareketlerini hem de uykuya dalma vakitlerini izleyerek yapar. Bu, sabahları daha mutlu uyanacağınız ve kahvaltı için ekstra 10 dakikaya sahip olacağınız anlamına gelir.

Vaktinizi daha verimli kullanmak için daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

Alkolü Fazla Kaçıranlar İçin Uygulamalar

Öğrenci olmanız ne yazık ki alkol kullandığınızda sorumsuz olabileceğiniz anlamına gelmiyor. WiseDrinking uygulamasıyla ne kadar içtiğinizi görebilir, ne kadar güvende olduğunuz konusunda tavsiyeler alabilir, bir taksi çağırmak için en uygun zamanınızı bilir ve bulunduğunuz konumda kullanabileceğiniz toplu taşıma araçlarını görebilirsiniz.

Bu uygulama cinsiyet, boy ve ağırlık bilgilerinizi kullanarak tüketilen alkolün miktarını, türünü ve zamanını ve kullanıcının en son öğünün ne zaman olduğunu hesaplayarak kandaki alkol seviyesini hesaplar. WiseDrinking, tükettiğiniz alkol miktarının farkında olmanıza ve kendinizi kötü hissetmeniz durumunda size rehberlik etmeye yardımcı olur.

 

 

Eğlenceli Fitness Uygulamaları

Koşu yaparken kendinizi motive etmek için Zombies, Run! oldukça eğlenceli bir tercih olacaktır. Uygulama, kendi müzik listelerinizi, zombi kıyametini betimleyen bir ses kaydının yanında çalar. Korkutucu olmaktan biraz daha fazla olduğunu kabul ediyoruz fakat sizin için harika bir antrenman olacak!

Eğer zombisiz bir fitness antrenmanı yapmak isterseniz Nike Training Club(iOS), Sworkit, Fitbit(iOS), JeFit, RunKeeper, Strava, 7 Minute Workout ve MapMyFitness uygulamalarına göz atabilirsiniz. Nudge her bir uygulamadaki ilerleme raporlarını kontrol edip beslenme, egzersiz, nemlendirme ve uyku durumunuzu takip edebileceğiniz bir başka uygulamadır.

 

 

Sağlıklı Beslenme Uygulamaları

Bütçenizi korurken sağlıklı bir şekilde yemek yemeyi diliyorsanız, birkaç sağlıklı beslenme uygulaması indirmeyi düşünebilirsiniz. Rockin Ramen(iOS), öğrenciler için ana bileşen olarak ramenli çeşitli besleyici tarifler içerirken, MealBoard(iOS) uygulaması buzdolabında olan malzemelerine göre sağlıklı tarifler sunuyor.

 

Diğer Yararlı Uygulamalar

Oxford English Dictionary: Hareket halindeyken bilmediğiniz bir kelimenin anlamını kolayca öğrenebileceğiniz bir uygulamadır.

Dictionary.com Dictionary & Thesaurus: Çevrimdışı olarak kullanabileceğiniz ücretli bir sözlük uygulamasıdır.

Dropbox for mobile: Online kullanabildiğiniz flash belleğinizdir.

Penultimate: Dijital kalemle yazmanızı ve bunu herhangi bir cihaza yüklemenizi sağlayan bir el yazısı uygulamasıdır.

Skout: Yeni insanlarla tanışmanıza yardımcı olan bir uygulamadır.

 

Gamze Sevdik

Proje Yönetimi Okulu Blog Yazarı


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu