BlogYurtdışı Eğitim

Öğrenciler İçin Viyana Gezi Rehberi

Ulaşım

Hava alanından çıktıktan sonra şehir merkezine gitmek için otobüs, tren ve metro seçenekleri var. Trenle aktarma yapılması gerektiği için ve metro da pahalı olduğu için en uygun ve hızlı seçenek otobüs gibi görünüyor. Hava alanından çıkış kapısının yanında tabelalardan otobüslerin bölgelerine ve saatlerine bakabilirsiniz. Peronda bulunan otomatlardan basit bir şekilde bilet alınabiliyor. Otobüs 8 euro tren ise 12 euro.

Şehir içi ulaşım oldukça kolay. Biz kaldığımız otelden şehir merkezine ve gezilecek yerlere genel olarak yürüyerek gittik. Ayrıca çoğu sokaktan tramvay geçiyor. Tramvaylara biniş için otobüs durağı gibi duraklar kullanılıyor ve gerçekten ağ çok geniş. Metro hatlarını kullanmak da çok kolaydı. Gittiğiniz otelden bir şehir haritası edinerek bütün durakları ve aktarmaları kolaylıkla öğrenip kullanabilirsiniz. İndirimli bilet 1.5 euro.

Konaklama

Kalacak yerimizi Booking sitesinden ayarladım. Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi Esra Yıldız’ın Viyana Üniversitesinde Göç Sempozyumunda yapacağı sunuma katılacağım için otelin üniversiteye yakın olmasına dikkat ettim. Viyana’da yerleşim yerlerini numaralandırmışlar. Şehir merkezi diyebileceğimiz gezilecek yerlerin çok olduğu kısım 1. Viyana olarak geçiyor. Benim otelim 7. Viyana’da bulunan Hotel & Guesthouse Kaiser 23’tü. Hem konumu güzel hem de uygun ücretli, tertemiz bir oteldi. Resepsiyon görevlileri oldukça güler yüzlüydü. Çift kişilik oda bir gecelik fiyatı 26 euro.

Yemek

Gündüzleri dolu ve kalabalık olan bu şehir akşam hava kararınca sessizliğe bürünüyor. Size tavsiyem akşam yemeğinize geç vakte bırakmayın çünkü yemek yiyecek mekan bulamayabilirsiniz. Yemek olarak ise tabi ki oranın meşhur şnitzelini deneyebilirsiniz. Ayrıca 1. Viyana’nın sokaklarını keşfederek farklı tarz güzel restoranlar bulabilirsiniz. Benim önerim Naturkost Imbiss. Burası minik çok şirin bir mekan ve yemekler ev yapımı, farklı bir lezzete sahip. Akşamları size saat erkense ve otelinize dönmek istemiyorsanız yine 1. Viyana bölgesinde hala açık pub ve cafe bulabilirsiniz.

viyana-yemek

Viyana Gezilmesi Gereken Yerler

 

Açıkçası Viyana öyle iki üç günde gezip doyabileceğimiz bir şehir değil. Gerçekten tarihle ve sanatla dolu bir şehir. Gitmeden önce biraz gezme planı yaparsanız tatilinizin daha verimli geçmesini sağlarsınız. Bunun için birkaç önerim var.

1. Viyana Parlamento Binası

Bu görkemli yapıyı inceleyip önünde fotoğraflar çekildikten sonra içeride turist rehberlerinin önderliğinde tura katılarak binanın bir kısmını gezme fırsatı yakalayabilirsiniz. Bina demokrasi vurgusunu vurgulamak için Yunan mimarisinden etkilenerek dekore edilmiş. Girişte etrafı çevreleyen yunan tanrıları biz insanların da kendisini tanrı gibi hissettirmesi için yerleştirilmiş. Diğer ilginç detay ise kapı kollarının yılan şeklinde olmasıydı. Yani yılanın deri değiştirdiği gibi demokraside de parlamentodaki insanların değişeceğinin sembolüymüş. Bu tur yaklaşık 50 dk sürüyor ve ücreti 2.50 euro.

viyana-gezilecek-yerler

2. Votiv Kilisesi

Bu kilise Viyananın en merkezi yerinde ve gerçekten insanı büyüleyen bir mimariye sahip. Bu neo-gotik katolik kilisesi 1879 yılında açılmış. İçeriyi gezdikten sonra bir de müze bölümü var. Maalesef ben gittiğimde müze bölümü bakımdaydı. Bu kiliseye girip gezmek ücretsiz. Benim kadar şanslıysanız burada üniversite öğrencilerinin düzenlediği ücretsiz klasik müzik konserine rastlayabilirsiniz.

3. Museumsquartier

Viyana ‘da bulunan bu bölge müzelerle dolu. Sanat tarihi müzesi, Naturhistorisches müzesi ve daha başka müzeler burada sıralanmış ziyaretçilerini bekliyor. Gerçekten çok büyük ve gezilmesi zaman alan müzeler olduğu için baya bir vaktinizi bu bölgeye ayırmalısınız. Ben bir günde yalnızca sanat tarihi müzesini gezebildim ve hayran kaldım. Bileti ise 11.5 euro. Sonra başka müzelere de girecekseniz eğer birleştirilmiş biletlerden alarak tasarruf yapabilirsiniz.

4. Karl kilisesi

1737 yılında tamamlanan barok tarzda bir kilisedir. Bölgede turist çeken kiliselerden biri ve gerçekten de gezilmeye değer bir mekan. İçeriye koydukları asansörle kilisenin tavanına çıkarak oradaki süslemeleri yakından görebilirsiniz. Giriş ücreti 4.5 euro. Size tavsiyem oradaki konserlerin tarihlerini araştırmanız ve bir akşamınızı bu konsere ayırmanız. Eğer öğrenciyseniz konser bileti ücreti 19 euro.

Bu şehri gezip görmenizi öneririm. Uçak biletlerinizi önceden ayarlayarak ciddi manada ucuza getirebilirsiniz. Size tavsiyem gezerken telefonunuzda Maps uygulamasını kullanmanız çünkü Viyana sokaklarında rahatlıkla kaybolabilirsiniz. İyi gezmeler.

Şura Çan

Proje Yönetimi Okulu Blog Yazarı

 


İlgili Makaleler


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu