İtalya’da Yüksek Lisans Eğitimi

Avrupa’nın en köklü üniversitelerine sahip İtalya’da tamamen İngilizce olarak 200’ün üzerinde yüksek lisans programı bulunmaktadır. 2 yıllık tezli yüksek lisans programlarının yanında 1 sömestrlık veya 1 yıllık o alanla ilgili uzmanlık seviyesinde eğitim seçenekleri sunan master programları da bulunmaktadır. İtalya, Avrupa’da düşük eğitim ücretleri ve geniş burs imkanlarıyla yüksek lisans yapabileceğiniz en iyi ülkedir.

 

İtalya’da Yüksek Lisans Yapmak İçin Gerekenler

İtalya’da yüksek lisans yapmak için belli kriterler söz konusudur. Okuldan okula ve bölümden bölüme değişse de genel hatlarıyla İtalya’da yüksek lisans yapmak için gerekenler şunlardır:

İtalyan üniversiteleri master eğitimi almak istediğiniz alanla ilgili yetkinliğinizi ve akademik geçmişinizi ölçerler.

İngilizce eğitim alacağınız için bu dili akademik seviyede kullanabilmeniz beklenir. Bunun için TOEFL/IELTS gibi uluslararası geçerliliği olan sınavlardan B2 seviyesinde dil belgesi talep edilmektedir. İtalya’da İtalyanca yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerden ise yine B2 seviyesinde CILS/CELI gibi İtalyanca dil belgesi talep edilmektedir.

 

İtalya’da Yüksek Lisans Yapma Şartları

İtalya’da 200’ün üzerinde yüksek lisans programı olduğunu belirtmiştik. Türkiye’den mezun olduğunuz alanla ilgili İtalya’da İngilizce birçok master programı bulabilirsiniz. İtalya’da yüksek lisans yapma şartlarından en önemlisi ise ilgili alanda lisans diplomasına sahip olmanızdır. Ayrıca İngilizce yeterliliğinizi kanıtlayan dil belgesi de İtalya’da yüksek lisans yapma şartlarından biridir.  Daha detaylı bilgi için İtalya’da yüksek lisans eğitimi almış italya’da okumak ekibinden destek alabilirsiniz.

İtalya’da Yüksek Lisans Nasıl Yapılır?

İtalya’da yüksek lisans eğitimi 2 yıl sürmektedir ve tezlidir. Eğitiminiz boyunca alanınızla ilgili derslerin yanında staj, atölye çalışmaları, çeşitli konferans ve seminerler ile aldığınız teorik eğitimi pratiğe dökme şansı elde edersiniz. Mezun olmak için 120 AKTS’yi tamamlamanız ve tez yazmanız gerekir. 1 sömestr veya 1 yıllık daha çok moda, tasarım ve diğer spesifik alanlarla ilgili master programlarında ise aldığınız eğitim sonucunda sizden bununla ilgili bir çalışma yapmanız istenir.

İtalya’da Yüksek Lisans Kaç Yıl?

İtalya’da yüksek lisans eğitimi 2 yıl sürmektedir. Ayrıca pratiğe dayalı moda, tasarım gibi alanlar ve çeşitli araştırma programları da bulunmaktadır. Bunların eğitim süresi ise 1 sömestr veya 1 akademik yıl şeklindedir.

 

İtalya’da Burslu Master İmkanı

İtalya uluslararası öğrenciler için burslu master imkanı sunmaktadır. Çeşitli hükümet bursları ve üniversiteler bünyesinde verilen burs seçenekleri mevcuttur. Burs miktarı ise yıllık 2.000-5.200 Euro arasında değişmektedir. Burs imkanları için italyadaokumak.com ekibinden profesyonel destek alabilirsiniz.

 

İtalya’da İngilizce Master Programları

İtalya’da Türkiye’de mezun olduğunuz alanla ilgili birçok İngilizce master programı bulabilirsiniz. Genel hatlarıyla İtalya’da İngilizce master pogramları :

 

 

 

İtalya’da Yüksek Lisans Fiyatları

İtalya’da yüksek lisans fiyatları yıllık 500-3.000 Euro arasında değişmektedir. Bu ücretler üniversiteden üniversiteye değişebilmektedir. Diğer Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında hem İngilizce programlar sunması hem de dünyanın en köklü ve en iyi üniversitelerine sahip olması bakımından İtalya’da master eğitimi oldukça avantajlıdır. 33 İtalyan üniversitesi dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasındadır.

İtalya’da Yüksek Lisans Bursları

İtalya’da çeşitli yüksek lisans bursları bulunmaktadır. Bu burslar İtalya devlet bursları ve yetenek burslarıdır. Ayrıca üniversiteler bünyesinde de çeşitli burs seçenekleri sunulmaktadır. Burslar için her bölüm bazında belirlenen belli bir akademik başarıyı yakalamanız istenmektedir. Tüm yıllık giderlerinizi karşılamasa da bütçenize ciddi destek sağlayacaktır.

İtalya’da Yüksek Lisans Yaparken Çalışmak

İtalya’da yüksek lisans yaparken çalışmak mümkündür. Uluslararası öğrencilere haftalık 20 saate kadar çalışma imkanı tanınmaktadır. Ancak İtalya’da iş bulabilmek için İtalyanca bilginizin olması size önemli avantaj sağlayacaktır.

 

İtalya’da Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri

İtalya’da yüksek lisans başvuru tarihleri okul ve bölüm bazında değişiklik göstermektedir. Genellikle Aralık sonu-Ocak başı gibi başlayan başvurular Mayıs-Haziran gibi sona ermektedir.

İtalya’da yüksek lisans eğitimi başvuru sürecinden İtalya’da eğitime başladığınız ana kadar uzun soluklu bir süreçtir. Başvuru yapabileceğiniz tüm seçenekleri öğrenmek, İtalya’nın sunmuş olduğu imkanlardan en iyi şekilde faydalanmak için profesyonel bir destek almak size zaman ve mali olarak ciddi destek sağlayacaktır.

Exit mobile version