Enneagram Testi Nedir? Nasıl Uygulanır?

Enneagram Testi 9 farklı kişilik haritasını analiz eden, bireylere ve gruplara yönelik karakter analizi amacını içeren dünya çapında uygulanan bir testtir. Enneagram, insan kişiliğini birbiriyle bağlantılı bir dizi kişilik tipi olarak tanımlayan bir tipoloji sistemidir. İş disiplinlerinde popüler hale gelmesine rağmen, Enneagram türlerinin kullanımına ilişkin sınırlı araştırma yapılmıştır ve kanıta dayalı psikoloji alanında yaygın olarak kabul görmemektedir.

Enneagram Testi Nedir? Nasıl Uygulanır?

Enneagram Testi, her noktanın bir kişilik tipini temsil ettiği dokuz noktalı bir diyagramdan oluşur. Enneagram figürü veya diyagramı üç öğeden oluşur. Dış kısım, daha sonra bir üçgen ve düzensiz bir altıgen içeren bir dairedir.

En basit haliyle, Enneagram dokuz farklı kişilik tipini temsil eder. Bu temel dokuz kişilik tipinin ötesinde, sistem çok daha karmaşık hale gelir ve 27 farklı alt tipin yanı sıra eylem, duygu ve düşünceye odaklanan üç temel “merkez” içerir.

Dokuz kişilik tipinin her biri, bir dizi baskın davranış, motivasyon ve korku ile karakterize edilir. Bu sistemin amacı, tam potansiyelinize ulaşmak için güçlü yönlerinizden en iyi şekilde yararlanabilmeniz ve zayıf yönlerinizi ele alabilmeniz için Enneagram tipinizi daha iyi anlamaktır.

Kişilik Tipleri ve Özellikleri Nelerdir?

Enneagram Testi için Tıklayınız

1. Reformcu

2. Yardımcı

3. Başarılı

4. Bireyci

5. Araştırmacı

6. Sadık

7. Meraklı

8. Meydan Okuyan

9. Barışçı

13 Practical Suggestions for Personal Growth

Exit mobile version