En Çok Tercih Edilen Kariyer Fikirleri

Hayatımız boyunca aklımızdan birçok Kariyer Fikirleri geçiyor ve çok azını bazen hiçbirini hayata geçiremiyoruz. Şunu mu yapsam bunu mu yapsam derken yaş kemale eriyor ve insan hem üşengeçlik hem de risk alma kapasitesinin azalmasıyla hayallerine kavuşamıyor. Bu yazımızda sizlere En Çok Tercih Edilen Kariyer Fikirleri ile ilgili bilgi vereceğiz. Kariyeriniz şans ve başarı dolsun dileklerimizle :)

En Çok Tercih Edilen Kariyer Fikirleri

Memurluk – Devlet Kariyeri

Memurluk her zaman gözde kariyerlerden biri olmuştur ancak memur olmak da bir o kadar zor. Sınavlar mülakatlar derken devlette çalışmak yoğun bir emek gerektiriyor. Devlete kapağı at rahat edersin mottosuyla memurluk için çalışabilir hem liseden sonra hem de üniversiteden sonra sınavlara girerek bu şansınızı değerlendirebilirsiniz.

Artıları;

Eksileri

Özel Sektör

Özel sektörde çalışma oranı çok yüksek, birçok kişi özel sektörde kariyerini sürdürüyor. Çeşitli kariyer imkanları ve cazip maaş seçenekleri ile özel sektörde kendinize bir kariyer elde edebilirsiniz. Yalnız özel sektörde çalışan çoğu kişinin asgari ücret veya bir tık üstüne çalıştığını da göz ardı etmeyin.

Artıları;

Eksileri

Akademisyen

Üniversitelerde birçok öğrenci akademisyenlik kariyeri yapmayı düşünüyor ve buna yönelik üniversiteyi yüksek not ortalaması ile bitirmeyi hedefliyor. Uzun ve zorlu bir yol olan akademisyen olma süreci yoğun bir çalışma ve araştırma gayreti gerektiriyor. Eğer akademide yolunuza devam etmek istiyorsanız, kitaplara ve sabaha doğru çıkan sıçtın mavisi gökyüzüne alışkın olmalısınız.

Artıları;

Eksileri

Girişimcilik

Başarı ve başarısızlık hikayesinin en çok döndüğü ortam; girişimcilik! Girişimcilik çok geniş bir tanım, mahallede dükkan açan da girişimci yenilikçilik bazında bir şirket kuran da girişimci. Araştırmalar gösteriyor ki birçok girişim başarısız oluyor ve çok küçük yüzdeli bir girişimci istedikleri hedefe ulaşıyor. Girişimci olmayı düşünüyorsanız kesinlikle kendinize bir girişimci iş planı hazırlayın ve piyasayı iyi analiz edin.

Artıları;

Eksileri

Freelance Kariyer

Evden çalışmak harika, düzenli işi de sevmiyorum diyorsanız yeteneklerinizi paraya çevirebileceğiniz sektörlerden biri; freelance iş yapmak! Birçok alanda freelance iş yapabilirsiniz ve düzenli olmasa da gelir elde edebilirsiniz. Serbest çalışanlar Freelance şirketler tarafından yarı zamanlı veya kısa süreli olarak işe alınır, ancak tam zamanlı çalışanlarla aynı maaşı almazlar veya belirli bir şirkete aynı düzeyde bağlılık göstermezler. Serbest zamanlı çalışanlar işi aldıktan sonra belirlenen teslim süresine kadar hizmeti işverene teslim eder. Bu süreçte çalışan evde ofiste veya paylaşıma açık çalışma alanlarında işini istediği saatlerde tamamlayabilir.

Yeteneklerinizi Dövize Çevirecek Freelance Siteleri Yazımız İçin Tıklayınız

Artıları;

Eksileri

Yurtdışı Kariyer

Yurtdışına nasıl gidilir? sorusu en çok aldığımız sorulardan biri! Yurtdışına çıkmak isteyen kişilerin sayısı her yıl artıyor ama gün geçtikçe de zorlaşıyor. Yurtdışında kariyer yapmak hayatınızın en önemli dönüm noktalarından biri olabilir çünkü uluslararası arenada deneyim kazanacaksınız.

Yurtdışına Nasıl Gidilir? Yurtdışına Çıkış ve Yerleşme Yolları Yazımız İçin Tıklayınız

Artıları;

Eksileri

Meslek bazında kariyer fırsatlarını incelemek istiyorsanız aşağıdaki yazılarımıza göz atabilirsiniz. Yazıyı noktalarken size tavsiyem “ne yaparsanız yapın en iyi şekilde yapın” olmayacak. Tavsiyem “Ne yaparsanız yapın mutlu olmaya çalışın” çünkü bir memurla konuşsanız mutsuzdur ve girişimci olmak köşeyi dönmek istiyordur, bir girişimci ile konuşsanız keşke memur olsam da gecem gündüzüm belli olsa der. Bu biraz evli-bekar paradoksuna benziyor. Hep mutlu kalın :)

En İyi Sayısal Meslekler

Geleceğin Meslekleri Nelerdir?

Study Abroad Without IELTS and TOEFL

 

Exit mobile version