Dünya Sağlık Örgütü Türkiye İş İlanı Maaş: 2 Bin Dolar

Dünya Sağlık Örgütü DSÖ Sağlıkta Acil Durumlar Bölümü’nün (WHE) misyonu, Üye Devletlerin sağlıkla ilgili acil durum risklerini değerlendirme, önleme ve yönetme kapasitesini geliştirmek ve UST’de tanımlandığı gibi tüm tehlike acil durumlarını içerecek şekilde uluslararası sağlık müdahalesine liderlik etmek ve koordine etmektir ( 2005) ve etkilenen nüfusa etkili yardım ve iyileşme sağlamak.

WHE Bölümü, risk yönetimi döngüsü boyunca tüm sağlık tehlikelerini öngörülebilir, yetenekli, güvenilir, uyarlanabilir ve hesap verebilir bir şekilde ele almak için DSÖ’nün sağlıkla ilgili acil durumlarda ve risk analizinde operasyonel, teknik ve normatif kapasitelerini bir araya getirir ve geliştirir. Program, yerel ve ulusal yetenekleri güçlendirecek yöntemlerle tutarlı olarak, salgınlar ve acil durumlardan risk altında olan veya bunlardan etkilenen kişileri desteklemek amacıyla daha geniş bir insani yardım ve acil durum yönetimi mimarisi içerisinde çalışacak şekilde tasarlanmıştır.

Avrupa İnsani ve Sağlıkla İlgili Acil Durumlara Hazırlık Merkezi (PHHE), eğitim fırsatlarının geliştirilmesi ve uygulanması da dahil olmak üzere kapasite oluşturmaya yönelik yenilikçi, işbirlikçi ve sürdürülebilir yaklaşımlar yoluyla DSÖ/EURO Üye Devletlerinin insani ve sağlıkla ilgili acil durumlara hazırlık kapasitelerini güçlendirmeyi amaçlamaktadır. acil durum ve afet risklerinin azaltılmasında, sürdürülebilir kapasite geliştirme konusunda özel ülke desteğinin sağlanması ve Bölge’de kapasite geliştirme kaynaklarına erişimin kolaylaştırılması.

Dünya Sağlık Örgütü Teknik İş İlanı için Tıklayınız

Dünya Sağlık Örgütü Teknik 2. İş İlanı için Tıklayınız

GÖREVLERİN TANIMI

Exit mobile version